Stiri: Logistica

Zilele Feroviare 2023: Mobilitatea urbană, una din principalele teme de discuţie

Zilele Feroviare 2023: Mobilitatea urbană, una din principalele teme de discuţie

09.10.2023

Zilele Feroviare 2023. Mobilitatea urbană este una dintre temele de discuţie propuse anul acesta în cea de-a doua zi a summit-ului, atât în cadrul sesiunii de Infrastructură, cât şi în cea de Material Rulant, unde vor lua cuvântul reprezentanţi ai STB SA, Metrorex, Oradea Transport Local, CTP Cluj, Smart City Braşov, Astra Vagoane Călători, Alstom, Knorr-Bremse România, Mobilissimus Ltd, Siemens Mobility.

Tema mobilităţii urbane

Tema mobilităţii urbane nu se epuizează, ci dimpotrivă, în ultima vreme este un subiect tot mai prezent pe agenda autorităţilor şi operatorilor de transport.

Pasagerii caută să aibă acces la deplasări zilnice mult mai rapide, mai atractive, un transport unitar door-to-door, acces instant la sisteme de informaţie, siguranţă şi un transport sigur şi punctual.
De asemenea, în cadrul evenimentului Zilele Feroviare 2023 – Summit-ul de Investiţii Club Feroviar, care va avea loc în zilele de 17 şi 18 octombrie, va fi vizitat Depoul Dudeşti al Societăţii de Transport Bucureşti.

Zilele Feroviare 2023. Un circuit complet al tramvaielor

Participanții la eveniment vor putea vedea un circuit complet al tramvaielor, de la intrarea și până la ieșirea din unitate și vor putea asista la activitățile suport din cadrul unității.

În cadrul vizitei tehnice din prima zi a evenimentului, 17 octombrie, vor fi prezentate tramvaiele de epocă din cadrul unității, printre care și tramvaiul tip Thomson, dar și cele mai noi, de tip Astra Imperio Metropolitan.

Investiții feroviare

Summitul Zilelor Feroviare reprezintă o oportunitate de a discuta despre investițiile feroviare care urmează să fie implementate în următorii ani.

Evenimentul, care va reuni specialiști, experți și lideri din sectorul feroviar, oferind o oportunitate pentru schimbul de idei și crearea de parteneriate, se va desfăşura în zilele de 17 şi 18 octombrie, la Hotel Radisson Blu din Bucureşti.

Citește și Sustenabilitatea în retail – tendințele ultimilor ani