Stiri: Logistica

Zilele Feroviare 2023

Zilele Feroviare 2023, cel mai important eveniment feroviar „business to business” din țara noastră

03.10.2023

Zilele Feroviare 2023. Peste 7 miliarde de euro sunt disponibili pentru noi proiecte de infrastructură, modernizări și îmbunătățiri ale rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care implică infrastructura feroviară, căile navigabile interioare, porturile maritime și fluviale, precum și infrastructura rutieră.

Un sistem de transport inteligent și durabil

„Acest apel de proiecte va fi cel mai mare din punct de vedere al bugetului disponibil în perioada 2021-2027. Punem la dispoziție peste 7 miliarde de euro pentru proiecte care vor sprijini un sistem de transport inteligent și durabil, cu accent pe proiectele transfrontaliere între statele membre. Vremurile pe care le trăim ne-au arătat încă o dată importanța de a avea o rețea puternică de transporturi feroviare, căi navigabile interioare și rute maritime, care va spori competitivitatea industriei noastre, va apropia cetățenii unii de alții și va ancora ferm Ucraina și Moldova în UE”, a afirmat Adina Vălean – Comisar european pentru transporturi.

Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare

România se află într-o poziție bună pentru a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare. Cu o rețea feroviară extinsă și un potențial de creștere semnificativ, țara noastră are avantaje competitive pentru investitorii europeni.

Summitul Zilelor Feroviare reprezintă o oportunitate de a discuta despre investițiile feroviare care urmează să fie implementate în următorii ani.

Evenimentul va reuni specialiști, experți și lideri din sectorul feroviar, oferind o oportunitate pentru schimbul de idei și crearea de parteneriate.

Organizat de Club Feroviar, în parteneriat media cu Agerpres, Jurnalul de Afaceri și Railway PRO, Zilele Feroviare – Summit-ul de Investiţii Club Feroviar, ajuns la a XVIII-a ediție, se va desfăşura în zilele de 17 şi 18 octombrie, la Hotel Radisson Blu din Bucureşti.

Zilele Feroviare 2023. Experiență și expertiză

Prin parteneriatul cu companii europene, România poate beneficia de experiența și expertiza acestora în sectorul feroviar, precum și de accesul la resurse financiare suplimentare. Investițiile europene pot contribui la modernizarea infrastructurii, la introducerea de tehnologii avansate și la îmbunătățirea serviciilor feroviare, ceea ce va aduce beneficii semnificative pentru economia și societate.

Expoziția Tehnică și de Echipamente

Expoziția Tehnică și de Echipamente este deschisă tuturor companiilor, importatorilor, distribuitorilor și producătorilor din domeniul feroviar și domeniile conexe, atât din România, cât și din străinătate.

Citește și Evenimente Romexpo octombrie 2023. Când au loc All2Print Show, Corporate Gifts Show şi Expo Shop?