Stiri: Logistica

Zilele Ferviare

Zilele Feroviare, cel mai important eveniment feroviar „business to business” din Romania

20.02.2022

Zilele Feroviare, 22-24 martie 2022. Club Feroviar și Universitatea POLITEHNICA București, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), organizează, în perioada 22 – 24 martie, la Universitatea POLITEHNICA Bucureşti, evenimentul strategic Zilele Feroviare  – Summitul de Investiţii Club Feroviar.

Summitul susține inovarea în domeniul căilor ferate și încurajează colaborarea între reprezentanții companiilor din domeniu și specialiștii din cadrul autorităților.

Evenimentul, ajuns la a XVI-a ediție, reprezintă o platformă de comunicare între operatorii feroviari de transport, administratorii de infrastructură, reprezentanţii guvernului şi cei ai industriei feroviare internaţionale.

Zilele feroviare – Program

În prima zi a evenimentului, temele dezbătute sunt diverse şi oferă participanţilor posibilitatea de a afla detalii importante cu privire la strategiile pentru revitalizarea sistemului feroviar în post-pandemie, la contribuția acestuia la provocările impuse de contextul climatic actual, precum şi la stabilirea obiectivelor Uniunii Europene și modalitatea de a le atinge.

A doua zi a evenimentului va fi structurată pe două sesiuni, una dedicată infrastructurii și o alta dedicată transportului de marfă și călători.

Printre vorbitori se regăsesc nume importante ale industriei, iar în cadrul summitului este organizată și o expoziție ce oferă posibilitatea de prezentare a produselor și serviciilor în fața unui public specializat și de a întâlni persoane cheie care acționează pe piața feroviară.

Programul celor două zile și lista completă a vorbitorilor confirmați pot fi accesate aici.

Laboratorul mobil care expune tehnologie feroviară de la Siemens Mobility va ajunge și în Romania, în curtea Universității POLITEHNICA București, iar pe parcursul summitului vor fi prezentate inovații în digitalizare, conectivitate și infrastructură în cloud.

Experții Siemens Mobility vor demonstra live către parteneri și clienți produse din portofoliul digital și de infrastructură feroviară precum ETCS L3, BIM, VIM și altele.

Citește și Pactul Verde European, oportunități de investiții pentru industria auto din România