Stiri: Logistica

Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP - UTCB.

Când are loc evenimentul Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”

15.05.2022

Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB. Carieră Feroviară în România (CFiR), Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și Club Feroviar, în parteneriat media cu Agerpes, Club Feroviar și Jurnalul de Afaceri, organizează în data de 19 mai, în cea de-a doua zi a Conferințelor Club Feroviar – Infrastructură, evenimentul „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

CFiR, singura platformă de resurse umane

CFiR este singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, iar unul dintre obiectivele sale este atragerea tinerilor către o carieră în acest domeniu, motiv pentru care Carieră Feroviară în România se va muta în data de 19 mai în băncile Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul “Zilei Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB. Obiective

Obiectivul acestui eveniment este de a crea un dialog deschis, networking și relații de business, dar și de a acorda șanse studenților/masteranzilor facultății de a se informa în legătură cu realitățile din domeniul feroviar și de a fi în contact cu angajatorii din acest domeniu, fiind astfel la curent cu cele mai bune opțiuni de a-și începe sau dezvolta o carieră feroviară.

Partenerul acestui eveniment este compania DB Engineering & Consulting, una dintre cele mai importante firme de inginerie și consultanță din lume.

Program

Programul “Zilei Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB” începe cu o masă rotundă menită a crea un cadru de discuții despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs. necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

Două secțiuni destinate în totalitate studenților/masteranzilor CFDP

După această discuție, programul continuă cu două secțiuni destinate în totalitate studenților/masteranzilor CFDP, respectiv o sesiune de prezentări ale companiilor și ofertele pe care acestea le au pentru studenți/masteranzi și o sesiune de interacțiune directă companii – studenți/masteranzi.

Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB. Ofertele companiilor

Companiile care vor veni cu oferte pentru studenți/masteranzi sunt:

 • Autoritatea Feroviară Română – AFER
 • Baicons Impex
 • CER Fersped
 • Consis Proiect
 • Egis România
 • DB Engineering&Consulting
 • ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate
 • FCC Construcción
 • PENATCON
 • TPF Inginerie
 • TBL Grup
 • voestalpine RAILWAY SYSTEMS România

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, Carieră Feroviară în România (CFiR) are parte de sprijinul partenerilor săi: Alstom, Grup Feroviar Român, Baicons, Electroalfa, Eximprod Grup, Knorr-Bremse, Novatex și Tim Rail Cargo și colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, precum: Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea din Craiova, Universitatea din Pitești, CENAFER, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook, youtube și instagram pentru a afla noutăți despre “Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

Citeşte şi Conferinţa de Infrastructură 2022: Ce invitaţi vor participa la eveniment?