Finante

1 iunie

Ziua Copilului: Activităţi speciale pentru cei mici

01.06.2021

Ziua Copilului 2021. 1 Iunie este ziua în care le arătăm celor mici cât de importanţi sunt pentru noi, o zi plină de distracție, emoție, iubire și bucurie. Ziua Copilului sau Ziua Internaţională a Copilului se sărbătoreşte în România, în fiecare an, pe 1 iunie. Data Zilei Copilului variază foarte mult între țări, aproximativ 30 de state preluând însă data de 1 iunie de la China și Statele Unite.

În ţara noastră, aceasta este zi liberă legală de la stat. În anul 2016, Camera Deputaţilor a adoptat legea prin care Ziua Copilului devine zi liberă nelucrătoare pentru români, astfel încât părinţii să poată petrece această zi specială alături de copiii lor.

Istoria Zilei Copilului

Prima ţară care a sărbătorit Ziua Copilului a fost Turcia. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 23 aprilie 1920.

Ziua Internaţională a Copilului a intrat în istorie ca având începuturile în 1925, an în care la Geneva a avut loc Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. La acest eveniment, 54 de reprezentanți din diferite state au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Prima ţară care a sărbătorit Ziua Copilului a fost Turcia, pe data de 23 aprilie 1920

Mai târziu, în 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la așa-numită „Ziua copilului” (Universal Children’s Day).

Multe ţări au ales ziua de 1 iunie, prima zi de vară, pentru a sărbători Ziua Copilului, însă Ziua Copilului se sărbătoreşte în multe ţări pe data de 20 noiembrie (Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia, Islanda etc).

Ziua Copilului 2021. Cel mai important lucru pentru copii

De Ziua Copilului sunt oferite celor mici cadouri – jucării, bomboane, baloane, dulciuri. În plus, pe 1 iunie sunt organizate petreceri speciale, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri, manifestări sportive sau excursii.

Cel mai important lucru pentru copii este reprezentat însă de atenția pe care părinţii le-o acordă și timpul pe care îl petrec împreună cu aceștia. Prin urmare, Ziua Copilului ar trebui să fie un prilej excelent pentru ca mamele şi taţii să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor, oferindu-le dragostea și afecțiunea de care cei mici au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

Ziua Copilului ar trebui să fie un prilej excelent pentru ca părinţii să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor

Activităţi şi petrecere pentru cei mici

În fiecare an, de Ziua Copilului, se organizează activăţi speciale pentru cei mici, însă ţinând cont de pandemia de coronavirus şi de restricţiile impuse anul trecut, şi în acest an acestea vor fi limitate.

Însă, dacă vreţi să sărbătoriţi o zi specială cu copilul dumneavoastră, v-am pregătit o listă de activităţi perfecte pentru 1 iunie.

Ziua Copilului 2021. Organizaţi un picnic

Puteţi sărbători Ziua Copilului, organizând un picnic cu familia. Puteţi merge în parc, unde să încercați gustările preferate ale copilului dumneavoastră, fie că este vorba de sucuri, dulciuri, îngheţată, pizza sau orice altă mâncare pe care cel mic o preferă. De asemenea, puteţi invita la acest picnic şi prietenii copilului. Încercaţi să le oferiţi o zi în care se pot bucura atât de natură, cât şi de produsele preferate, fără să ţineţi cont că mâncarea oferită nu este atât de sănătoasă pe cât v-aţi dori.

Ziua Copilului 2021.  Maraton de filme

Cei mici iubesc să se uite la filme şi, dacă de obicei nu le permiteţi să stea prea mult timp în faţa televizorului, de Ziua Copilului puteţi face o excepţie şi să organizaţi un maraton de filme. Cumpăraţi floricele, îngheţată, pizza şi cartofi prăjiţi, iar cei mici se vor distra de minune. Pentru acest maraton de filme puteţi alege desene animate clasice precum:

  • Frumoasa şi Bestia
  • Pinochio
  • Albă ca Zăpada
  • Frumoasa din Pădurea Adormită
  • Regele Leu
  • Cenușăreasa
  • Peter Pan

Pentru acest maraton de filme puteţi alege desene animate clasice

Ziua Copilului 2021.  Petrecerea gătitului

O altă idee bună pentru a sărbători 1 Iunie ar fi să gătiţi împreună cu cei mici mâncarea lor preferată. Preparaţi alături de copii mâncărurile, gustările şi deserturile preferate. Chiar dacă o să fie haos în bucătărie, acest lucru e mai puţin important. După ce ați terminat, stați alături de ei și faceți o petrecere mică în care mâncați preparatele lor speciale, spunându-le povești pentru o distracție împreună în această zi specială.

Petrecere cu Piñata

Puține jocuri sunt la fel de distractive și la fel de apreciate de cei mici ca acest joc de petrecere tradițional mexican. Astfel, de Ziua Copilului puteţi să le oferiţi copiilor o piñata umplută cu dulciuri. Cei mici se vor bucura extrem de mult. Dacă staţi la curte, puteţi invita câţiva prieteni ai copilului dumneavoastră, iar ziua va deveni una de neuitat.

Puține jocuri sunt la fel de distractive și apreciate de cei mici ca Piñata, un joc de petrecere tradițional mexican

Ziua Copilului 2021. Petrecere cu costume

Celor mici le place extrem de mult să se îmbrace în personajele lor preferate din desene. Aşadar, o petrecere cu costume poate fi o idee perfectă pentru Ziua Copilului, mai ales că nu există multe activități care să fie la fel de distractive sau creative pentru copii ca petrecerile cu costume. Şi cadoul pe care îl oferiţi copilului dumneavoastră de 1 Iunie poate fi chiar costumul personajului preferat.

Ziua Copilului este ziua în care le arătăm celor mici cât de importanţi sunt pentru noi, ziua în care renunțăm la stres și la grabă și devenim copii, la rândul nostru. Ar trebui să fie plină de distracție, emoție, iubire și bucurie.

Citeşte şi Alocaţii copii 2021. Precizări importante făcute de Ministerul de Finanţe