Stiri: Social

Ziua Educației 2023, zi liberă pentru elevii și profesorii din România

Ziua Educației 2023, zi liberă pentru elevii și profesorii din România

25.09.2023

Ziua Educației 2023. Educația este un drept fundamental al fiecărei persoane și un factor esențial pentru dezvoltarea societății și progresul umanității. Conștienți de acest fapt, organizația UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a decis în anul 1994 să sărbătorească Ziua Mondială a Educației în fiecare an pe data de 5 octombrie. Această zi este o ocazie de reflectare asupra importanței educației și asupra modului în care ea poate contribui la un viitor mai bun pentru toți.

În România, pe 5 octombrie 2023, de Ziua Educației, elevii și profesorii au zi liberă.

UNESCO promovează diversitatea culturală

Prin inițiativele sale, UNESCO promovează diversitatea culturală, respectul pentru drepturile omului și dezvoltarea unei cetățenii globale conștiente. Educația este văzută ca un mijloc de promovare a dialogului intercultural și a înțelegerii reciproce între popoare.

Ziua Mondială a Educației: 5 octombrie

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, este un moment de reflecție asupra progreselor realizate în domeniul educației și asupra provocărilor cu care se confruntă societatea în ceea ce privește asigurarea unui acces echitabil la educație de calitate.

Această zi oferă oportunitatea de a sublinia importanța educației în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU, în special Obiectivul 4, care vizează asigurarea unei educații de calitate, echitabile și incluzive pentru toți.

Un moment de recunoaștere a importanței educației

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, reprezintă un moment de recunoaștere a importanței educației în dezvoltarea indivizilor și a societății în ansamblu. Educația nu este doar un drept fundamental, ci și o resursă valoroasă pentru progresul umanității.

UNESCO și alte organizații din întreaga lume lucrează împreună pentru a promova accesul la o educație de calitate, echitabilă și incluzivă pentru toți. Ziua Mondială a Educației este o oportunitate de a reflecta asupra progreselor realizate și de a identifica noi căi pentru a îmbunătăți sistemul de învățământ la nivel global.

Într-o lume marcată de schimbări rapide și provocări complexe, educația rămâne o cheie esențială pentru a ne pregăti pentru viitor și pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru toți.

Citește și Turismul virtual, o nouă modalitate de a descoperi lumea