Ziua Femeii 2019

Ziua Femeii 2019. De ce sunt discriminate femeile la locul de muncă?

07.03.2019

Ziua Femeii 2019. Nu mai puțin de trei sferturi dintre femei sunt de părere că s-au găsit cel puțin o dată de-a lungul carierei în situația în care munca depusă de către colegii de sex opus a fost mai apreciată de șefi. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă a fost la fel sau chiar mai slabă decât cea făcută de o femeie. Datele reies din cel mai recent sondaj efectuat de BestJobs.

În plus, aproape una din două respondente crede că o femeie trebuie să muncească mai mult decât un bărbat aflat pe o poziție similară pentru a fi apreciată de șefi.

Ziua Femeii 2019. Dificultăți profesionale

Studiul mai arată că aproape trei din cinci respondente consideră că au avut dificultăți profesionale prin prisma faptului că sunt femei, precum ratarea jobului dorit (15,3% dintre răspunsuri), ori accesul mai dificil la un job decât pentru un candidat de sex opus (21,3% dintre răspunsuri).

Două din cinci femei afirmă că accesul lor la o funcție mai bună sau la promovare în companie a fost mai dificil. În același timp, 18% consideră că șefii le-au impus standarde mai ridicate de performanță decât unui coleg de sex opus aflat pe o poziție similară.

Ziua Femeii 2019. Femeile sunt întrebate dacă au copii încă de la interviu

”Abordarea diferită a angajatorului pornește încă de la etapa de recrutare. Astfel, trei din zece femei au fost întrebate la interviu dacă au copii sau au în plan ca în viitorul apropiat să facă copii, considerând că răspunsul lor va avea o influență asupra deciziei de recrutare. Cea mai comună întrebare a fost, pentru șase din zece femei, dacă sunt dispuse să lucreze peste program”, conform studiului.

Ziua Femeii 2019. Mamele, cele mai afectate profesional

Și decizia de a avea un copil afectează într-o mare măsură capacitatea unei angajate de a lucra în afara orelor de program.

O treime dintre mamele care au răspuns la sondaj au spus că la locul de muncă sunt percepute ca fiind mai puțin dispuse să stea peste program, ori chiar mai puțin implicate și responsabile la locul de muncă (4,25% din cazuri).

Ziua Femeii 2019. Mai implicate și mai responsabile

Cu toate acestea, 15% afirmă că sunt percepute ca fiind mai implicate și mai responsabile. De asemenea, 30% nu au simțit o schimbare de atitudine din partea colegilor sau șefilor din aceste puncte de vedere.

Așadar, mamele au resimțit însă alte efecte negative pe plan profesional. Două din cinci respondente care au afirmat că au copii minori consideră că ascensiunea lor profesională a fost îngreunată.

Ziua Femeii 2019. Salariul

Cea mai remarcabilă consecință a fost resimțită asupra nivelului salarial. Jumătate dintre ele (52%) afirmă că au fost afectate la acest capitol. Astfel, 11,5% dintre angajatele care au copii cred că salariul actual ar fi fost cu până la 20% mai mare, în timp ce un sfert dintre ele consideră că ar fi putut câștiga cel puțin cu 20% mai mult. Celelalte nu au putut face o estimare.

Potrivit studiului, există și cazuri în care femeile care s-au întors din concediul de creștere a copilului au fost retrogradate pe o poziție inferioară (16%), și-au pierdut slujba în primul an de la reîntoarcerea la muncă (6,9%) sau li s-a redus salariul (5,34%).

Ziua Femeii 2019. O muncă suplimentară care le afectează performanța

Cercetarea mai indică și faptul că un alt element care îngreunează activitatea profesională a femeilor îl reprezintă treburile casnice. Aici sunt incluse îngrijirea locuinței sau a copiilor, după serviciu.

Într-un procent extrem de ridicat (63,3%), femeile spun că ele realizează cea mai mare parte a sarcinilor. Doar un sfert dintre ele au declarat că împart sarcinile în mod egal cu partenerul. În același timp, numai 3% au afirmat că partenerul este cel care se ocupă cel mai mult de activitățile casnice.

Ziua Femeii 2019. Un echilibru între job și carieră

”Consecința directă este că 58% dintre respondente au spus că sunt mai obosite, așadar trebuie să depună mai mult efort la job și mai puțin de o treime au afirmat că nu sunt afectate, fiindcă au timp suficient pentru odihnă. Totodată, trei din cinci femei susțin că firma pentru care lucrează nu le asigură un echilibru între job și viața personală”, potrivit studiului BestJobs.

Citește și Telekom România majorează prețurile pentru clienții business

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Ziua Femeii 2019. De ce sunt discriminate femeile la locul de muncă?

  1. Pingback: Aeronava Wizz Air Airbus A321neo - flota aeriana | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Micile Antreprenoare campanie Metro | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.