Stiri: Social

Ziua Mondială a Animalelor, sărbătorită la Muzeul Antipa

02.10.2015

Dumincă, Muzeul Antipa a anunţat că oferă acces gratuit în expoziția permanentă, tuturor vizitatorilor al căror nume amintește de prietenii noștri necuvântători, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor. Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în anul 1931, în urma convenției ecologiștilor din Florența. Aceast proiect a avut ca scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

„De asemenea, în Declarația Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată la sediul UNESCO din Paris, în 1978, se afirmă: „…necunoașterea şi desconsiderarea acestor drepturi l-au condus şi continuă să-l conducă pe om să comită crime contra naturii şi a animalelor”, și că „…educaţia trebuie să cultive încă din copilărie observarea, înţelegerea, respectarea şi dragostea faţă de animale”, precizează reprezentanţii Muzeului Antipa.

În acest context, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” recunoaște rolul important deţinut de animale atât în natură, cât și în viața noastră, și invită iubitorii de animale sp petreacă această zi învățând lucruri noi.