Ziua Mondiala a Apei 2019

Ziua Mondială a Apei 2019 – 22 martie: Nu lăsa pe nimeni în urmă!

22.03.2019

Ziua Mondială a Apei 2019. În fiecare an pe data de 22 martie se sărbătorește Ziua Apei – World Water Day. Ziua Mondială a Apei se celebrează la nivel mondial din anul 1993. Organizația Națiunilor Unite – ONU stabilește, în fiecare an, o temă pentru această zi. În jurul acesteia sunt planificate diverse evenimente.

Ziua Mondială a Apei 2019. Tema din acest an

Ziua Mondială a Apei 2019. Tema anului curent este următoarea: „Leave No One Behind / Nu lăsa pe nimeni în urmă”.

Decizia de a celebra Ziua Mondială a Apei a fost luată în cadrul Conferinței ONU pentru Mediu și Dezvoltare care a avut loc la Rio de Janeiro, pe 22 decembrie 1992.

În țara noastră, Ziua Mondială a Apei se sărbătorește din 1993.

Ziua Mondială a Apei 2019. Necesitatea protejării surselor de apă

Ziua Mondială a Apei are drept scop să aducă în atenția publică necesitatea protejării surselor de apă.

Conform datelor publicate de ONU, tema din 2019 este o adaptare a promisiunii făcute în Agenda instituției pentru 2014: progresele înregistrate în dezvoltarea durabilă trebuie să fie în beneficiul tuturor.

Astfel, Obiectivul Dezvoltării Durabile 6 (SDG 6) vizează asigurarea disponibilității și a gestionării durabile a apei pentru toți până în anul 2030. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu trebuie lăsat nimeni în urmă.

Ziua Mondială a Apei 2019. Miliarde de oameni trăiesc fără o sursă sigură de apă

Ziua Mondială a Apei 2019. În prezent, miliarde de oameni trăiesc în continuare fără a avea apă sigură. Și, în acest context, gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele și fabricile se luptă să supraviețuiască și să prospere.

Grupurile marginalizate sunt adesea ignorate și, uneori, se confruntă cu discriminare, deoarece încearcă să acceseze și să gestioneze apa de care au nevoie.

Ziua Mondială a Apei 2019. Una din patru școli nu are apă potabilă

Potrivit ONU, 2,1 miliarde de oameni trăiesc fără apă sigură. În plus, una din patru școli primare din lume nu are apă potabilă, iar elevii folosesc surse de apă insalubre.

Mai mult de 700 de copii sub vârsta de cinci ani mor în fiecare zi din cauza diareei cauzate de folosirea apei din surse nesigure și insalubre.

Ziua Mondială a Apei 2019. La nivel mondial, 80% din persoanele care sunt nevoite să utilizeze surse de apă nesigure și neprotejate locuiesc în zonele rurale.

De asemenea, aproximativ 4 miliarde de oameni – aproape două treimi din populația lumii – se confruntă cu un deficit sever de apă în cel puțin o lună a anului.

Citește și Fructe confiate, retrase din magazinele Mega Image. Motivul: suspiciuni că ar fi infectate cu Salmonella

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Ziua Mondială a Apei 2019 – 22 martie: Nu lăsa pe nimeni în urmă!

  1. Pingback: Endocrinologie pediatrica Institutul Parhon | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Conferinta Internationala Arhitectii Educatiei 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.