Stiri: Sanatate

Ghidul de management al diabetului zaharat.

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat, sărbătorită pe 14 noiembrie

14.11.2020

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat are loc în fiecare an pe data de 14 noiembrie. Sub sloganul “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”, Ziua Mondială a Diabetului reprezintă un prilej de conștientizare a populației cu privire la această afecțiune și la importanța prevenției.

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. O problemă de sănătate publică

Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc.

O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet și educație terapeutică este important pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala.

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Programul Naţional curativ de diabet trebuie regândit

Ministerul Sănătăţii consideră că programul național curativ de diabet trebuie regândit și îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților.

De asemenea, se are în vedere dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.

Citeşte şi dm drogerie markt se implică în lupta împotriva COVID-19. Ce donaţie a făcut compania?