Stiri: Social

Ziua Nationala IMPACT - 1 iunie 2019

De 1 iunie, 3000 tineri spun în același timp #eusuntdeIMPACT

28.03.2019

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Peste 3000 de tineri din toată țara vor sărbători, pe 1 iunie, Ziua Copilului altfel în cadrul Zilei Naționale IMPACT. Această campanie este inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național. Așadar, de 1 iunie, tinerii dau mai departe ce au învăţat prin realizarea de activități pentru comunitate cum ar fi:

  • workshop-uri
  • expoziții foto
  • treasure-hunt
  • târguri cu obiecte tradiționale

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Implicare

„1 iunie nu este doar despre Ziua Copilului, ci mai degrabă este despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania #eusuntdeIMPACT, sărbătorită de 1 iunie, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Dăm glas tinerilor spre a spune povestea mai departe și a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun”, afirmă Lidia Bondiuc, Project Manager în cadrul programului IMPACT implementat de Fundația Noi Orizonturi.

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Activitățile sincron ale Cluburilor IMPACT

IMPACT este laboratorul de dezvoltare profesională pentru profesori experiențiali și spațiu de dezvoltare a tinerilor, cetățeni activi în comunitate.

La ora actuală, sunt peste 180 de cluburi IMPACT active în țara noastră și peste 400 la nivel internațional.

ONU a propus, în urma summit-ului de la New York din 2015, 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă a planetei, pentru a fi atinse până în 2030 la nivel mondial.

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Programul educațional

În România, prin programul educaţional IMPACT, în 2018, peste 43.700 de persoane din România au beneficiat de activitățile cluburilor IMPACT din care fac parte 3000 tineri şi 400 profesori. Aceștia implementează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii şi învaţă cum să fie cetăţeni responsabili şi tineri pregătiţi pentru viaţa de adult. Tinerii care fac și care au făcut parte din IMPACT demonstrează de 18 ani adulţilor cum ei sunt o forţă a schimbării.

Pe parcursul zilei de 1 iunie, tinerii din cadrul cluburilor IMPACT vor implementa la nivel național activitățile: de la jocuri de teambuilding pentru comunitate până la a evidenția lucrurile frumoase despre cultura oraşului printr-un treasure-hunt cu obiective turistice, organizarea atelierelor de confecţionare a obiectelor tradiționale sau workshop-uri pentru părinţi şi copii (cunoaştere, descoperire, comunicare).

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Învățare

„IMPACT înseamnă mai ales învăţare, iar de 1 iunie tinerii care fac parte din comunitate sunt încurajați să dea comunităţii din ceea ce știu să facă cel mai bine: de la a organiza diferite activităţi pentru copii, părinţi, elevi de toate vârstele, bătrâni sau adulţi”, adaugă Lidia Bondiuc, Project Manager al Cluburilor IMPACT.

Ziua Naţională IMPACT – 1 iunie 2019. Proiectul Vocea mea contează

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii – liderii schimbării în Agenda 2030”. Acesta este implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul „Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

Citește și Conferința de Leadership Feminin The Woman 2019 – subiectele dezbătute