Stiri: Social

Ziua Nationala IMPACT

Ziua Națională IMPACT sărbătorită online, în acest an

22.05.2020

Ziua Națională IMPACT. Tinerii, copiii și profesorii din România se întâlnesc în online între 1-5 iunie pentru a sărbători Ziua Națională IMPACT, cel mai mare eveniment dedicat tinerilor de pretutindeni în varianta online.

 

Cele cinci zile ale evenimentului organizat de Fundația Noi Orizonturi împreună cu Lidl România cuprind:

  • sesiuni de găsire a soluțiilor
  • momente de inspirație
  • workshopuri practice

Ziua Națională IMPACT. Ce spune managerul proiectului?

„Ziua Națională IMPACT este despre a da glas tinerilor care se implică în comunități și care fac acest lucru an de an prin proiecte, activități de grup și întâlniri. În perioada COVID-19 tinerii din cluburile noastre IMPACT ne-au arătat că se poate să facem bine în comunitate chiar și de acasă”, declară Lidia Bondiuc, managerul rețelei naționale a cluburilor IMPACT unde peste 3000 de tineri construiesc anual proiecte în folosul comunității.

Ziua Națională IMPACT. Implicare în comunitate

Cu toate că au stat acasă, tinerii, parte din cluburile IMPACT inițiate de Fundația Noi Orizonturi, au început să se implice în comunitățile lor.

„Peste 5000 de ron au fost strânși de tinerii noștri prin campanii de donații și strângeri de fonduri pentru a fi oferite spitalelor din comunități. Mai mult, tinerii au făcut truse de ajutor pentru propriile familii, au construit viziere pentru medici, și-au plantat propriile răsaduri, s-au ajutat reciproc la teme sau au promovat turismul local”, continuă Lidia Bondiuc.

Ziua Națională IMPACT. Peste 200 de cluburi

La nivel național există peste 200 de cluburi de inițiativă comunitară IMPACT organizate în interiorul școlilor, bibliotecilor sau diferitelor instituții. Tinerii din cluburile IMPACT construiesc an de an proiecte în interiorul comunităților aflate în mediul rural sau urban.

„#eusuntdeIMPACT pentru că aici am învățat să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume”, declară unul dintre elevii participanți IMPACT, singurul program românesc preluat la nivel internațional de Word Vision International.

Ziua Națională IMPACT. Programul evenimentului

1-5 iunie – Evenimentul unde participă elevii și copiii

Cele 5 zile ale evenimentului Ziua Națională IMPACT includ o serie de sesiuni interactive și practice pentru toți tinerii, dar sunt așteptați și adulții pentru un plus de inspirație:

• 1 iunie se va desfășura live pe pagina de Facebook a Fundației Noi Orizonturi și va reuni „campionii planetei – o parte din tinerii care ne-au demostrat în aceste luni importanța implicării și a solidarității, fie că sunt din IMPACT sau elevi din toată țara.”, declară Lidia Bondiuc. Tot în prima zi, elevii vor participa la sesiuni de găsire a soluțiilor pe teme ce țin de educație și sănătate.

• Zilele de 2-5 iunie vor include workshopuri axate pe pasiuni, relații, stare de bine, marketing și îi vor ajuta pe tineri:

  • să se descopere
  • să socializeze
  • să inspire

Subiectele abordate

Toate temele abordate de tineri fac parte din Agenda 2030. Tinerii sunt încurajați nu doar să participe la sesiuni online, ci să realizeze și o acțiune civică. Aceștia sunt încurajați să facă ziua de 1 iunie mai frumoasă pentru un copil aflat la nevoie în comunitatea lor.

Toate detaliile legate de participare și agenda completă pot fi găsite pe site-ul oficial al Fundației Noi Orizonturi

Citeşte şi Piaţa muncii 2020. Număr record de aplicări la ofertele disponibile