Stiri: Finante

Aegon Romania rezultate 2019

Aegon are un nou director general

13.08.2019

Aegon a anunțat că reprezentanţii Consiliului de Supraveghere vor să propună numirea lui Lard Friese în funcţia de CEO în faţa Adunării generale anuale a acţionarilor. Acesta se va alătura companiei ca Director General. Funcția va fi preluată din data de 1 martie 2020 de la Alex Wynaendts.

Aegon director general. Cine este Lard Friese?

Lard Friese se alătură Aegon de la NN Group, unde ocupă funcţia de CEO.

„Suntem încântaţi să ne anunţăm intenţia de numire a lui Lard Friese în funcţia de CEO, după un proces de selecţie în care am avut parte de candidaţi extrem de valoroşi. Lard Friese este un lider care şi-a demonstrat eficienţa şi care are o vastă experienţă în domeniul asigurărilor. De-a lungul timpului, el a condus o serie de companii şi a inspirat echipe pentru a ajunge lideri de piaţă”, a afirmat William Connelly, preşedintele Consiliului de Supraveghere Aegon.

Lard Friese are aproximativ 30 de ani de experienţă în industria de servicii financiare. El a mai făcut parte și din echipa Aegon în perioada 1993-2003.

Aegon director general. Numirea a fost aprobată de autoritățile de reglementare

Numirea sa a fost aprobată de către autorităţile de reglementare ale companiei. De asemenea, numirea a primit aviz pozitiv din partea consiliului de lucru al Aegon.

„A fost un adevărat privilegiu să conduc Aegon în ultimii 11 ani şi să lucrez cu atât de mulţi colegi dedicaţi din întreaga lume, care au contribuit la susţinerea celor aproape 30 de milioane de clienţi în crearea unui viitor financiar sigur. Sunt mândru că am reuşit să transformăm Aegon şi de faptul că acum compania se află într-o situaţie ideală pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Astfel, acesta este momentul ideal pentru a face predarea către succesorul meu, a cărui revenire în companie o salut. Aştept cu interes să continui munca alături de colegii mei, pentru a implementa agenda strategică până la Adunarea Generală a Acţionarilor, care va avea loc în 2020”, a precizat Alex Wynaendts, CEO al Aegon.

Alex Wynaendts s-a alăturat echipei Aegon în 1997 şi a fost numit, în 2003, membru în Consiliul Executiv al companiei. A devenit Director de Operaţiuni în aprilie 2007. Un an mai târziu, a fost numit CEO şi Preşedinte al Consiliului Executiv al Aegon.

Aegon director general. Ce spune Lard Friese?

„Sunt încântat să mă alătur echipei Aegon ca CEO, într-un moment important pentru companie. Aegon are o istorie lungă în inovaţie, în dezvoltarea de servicii şi produse cu valoare adăugată pentru clienţii săi şi de branduri cunoscute, care şi-au propus să ofere siguranţă financiară oamenilor din întreaga lume. Aştept cu nerăbdare să colaborez cu echipa de management pentru a valorifica din plin oportunităţile pe care le are compania”, a declarat Lard Friese, viitor CEO al Aegon.

Citește și Profitul OTP Bank România, creștere impresionantă în primul semestru din 2019. Ce date a publicat banca?