Stiri: Logistica

Aeroportul Oradea.

Ajutor de la Comisia Europeană pentru companiile care operează zboruri pe Aeroportul Oradea

29.07.2020

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat schema României de un milion de euro pentru acele companii aeriene care reiau sau încep zborurile către şi de la Aeroportul Oradea. Decizia a fost luată în contextul în care Aeroportul Oradea deţine un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării.

Aeroportul Oradea. Subvenţii directe

Schema a fost aprobată conform Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Prin intermediul acesteia se va furniza un ajutor sub formă de subvenţii directe.

De asemenea, schema va fi accesibilă, într-o manieră transparentă, tuturor operatorilor aerieni interesaţi să reia sau să înceapă operaţiunile la aeroportul Oradea.

Ajutorul va fi alocat în urma evaluării:

  • numărului de destinaţii
  • frecvenţei zborurilor
  • numărului estimat de pasageri în primul an după primirea ajutorului

Obiectivul acestei măsuri îl reprezintă sprijinirea activităţii acelor companii aeriene, precum şi susţinerea redresării economiei şi a viabilităţii structurale a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Aeroportul Oradea. Maxim de 800.000 de euro per companie

Comisia Europeană a mai anunţat că schema României este în linie cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În special, ajutorul nu va depăşi 800.000 euro per companie şi va fi acordat înainte de 31 decembrie 2020.

Necesitatea măsurii

Măsura este necesară, adecvată şi proporţională, pentru a remedia o perturbare majoră în economia unui stat membru, în linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU şi a condiţiilor din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat.

Pe această bază, Comisia Europeană a aprobat măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.

Citeşte şi Rezultate Definitivat Edu.ro 2020. Câţi profesori au promovat examenul?