Stiri: Logistica

Agentia de brokeraj Dunwell

Agenția de brokeraj Dunwell, rezultate peste așteptări în 2018

16.01.2019

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj specializată exclusiv pe segmentul industrial și logistic din România, a reușit, la doar un an de la înființare, performanța de a-și depăși obiectivele stabilite inițial. Astfel anul trecut, brokerii de la Dunwell au facilitat cu succes tranzacții pentru 76.600 mp de spații industriale și logistice. Acest volum reprezintă 15% din totalul pieței.

Agenția de brokeraj Dunwell. Cota de piață

Din 510.000 mp de spații industriale și logistice tranzacționați în 2018, Dunwell a contribuit la închirierea a 15%, cu 5 puncte procentuale peste obiectivul de 10% stabilit inițial.

De asemenea, Dunwell a mai depășit un record în 2018. Compania a tranzacționat cel mai mare lot de teren din afara Capitalei din ultimii cinci ani, de 230.000 mp.

Agenția de brokeraj Dunwell. Rezultate excepționale

”Cum a reușit o agenție de brokeraj ca la doar un an de la înființare să atragă un volum atât de mare de suprafețe închiriate și vândute? Rezultatele excepționale se datorează echipei, formată acum din șapte brokeri ce adună împreună multe decenii de experiență în domeniul real estate, atât în consultanță imobiliară, în cadrul celor mai mari agenții din țară, cât și în cadrul companiilor ce dezvoltă spații industriale, tranzacționând de-a lungul timpului sute de mii de metri pătrați de spații industriale sau logistice”, conform reprezentanților agenției.

Experiența agenției, la care se adaugă viziunea sa, sunt factorii catalizatori care au determinat devansarea obiectivelor propuse.

Agenția de brokeraj Dunwell. Terenuri

Pe lângă cei 76.600 mp închiriați, compania a contribuit și la vânzarea unor terenuri a căror suprafață cumulează 418.000 mp.

Per total, agenția de brokeraj industrial și logistic a încheiat 24 de tranzacții. Astfel, indirect, compania a facilitat crearea unui număr estimativ de peste 900 de locuri de muncă.

„Aceste rezultate frumoase demonstrează că mentalitatea noastră, de a răspunde oricărei cerințe pe acest segment cu aceeași implicare și de a face posibilă o tranzacție prin evaluarea corectă și completă a tuturor opțiunilor, este abordarea corectă în acest business”, explică Marian Orzu, partener Dunwell.

În cazul tranzacției terenului din Brașov, clientul, unul dintre liderii europeni în dezvoltarea de parcuri industriale, intenționează să construiască acolo o platformă de 108.000 mp de spații logistice și industriale.

”Tranzacția acestui teren a fost pentru Dunwell confirmarea că avem forța de a opera cu succes pe această piață și de a ne servi clienții cu expertiza noastră specializată pe sectorul industrial și logistic”, potrivit declarației lui Laurențiu Badea, partener Dunwell.

Agenția de brokeraj Dunwell. Producătorii din industria auto

Compania s-a ocupat și de soluționarea necesarului de spații de producție pentru companii din domeniul componentelor auto, precum și de extinderea capacităților de depozitare pentru companii din retail și curierat, cărora li s-a găsit spațiul potrivit în București și în alte orașe din țară.

Segmentul industrial și logistic a luat o mare amploare în ultimii ani.  Avansul a fost impulsionat de:

  • creșterea numărului de kilometri de autostrăzi din partea de vest a țării
  • apetitul pentru consum FMCG
  • dezvoltarea retailului online

Dunwell a reușit să exploateze cu succes acest trend al pieței, găsind formulele potrivite de depozitare și pentru companii care activează în domeniul FMCG, aflate în proces de extindere.

„Rata de neocupare a spațiilor din acest sector se situează sub 5%, ceea ce-i determină pe dezvoltatori să închirieze parcurile încă din fazele de proiectare și preconstrucție”, punctează Daniel Cautiș, partener Dunwell.

Agenția de brokeraj Dunwell. Planuri pentru 2019

În anul care tocmai a început, Dunwell va continua să se mențină aproape de piață și de cerințele clienților săi. Compania va urmări obiective la fel de ambițioase ca și până acum.

Citește și Contrabanda cu țigări: Peste 112 milioane de țigarete, confiscate în 2018