Agricultura

Agro Oil Service a stabilit noi recorduri în 2019

01.02.2020

Cifra de afaceri a companiei a depășit 32 de milioane de euro, fiind tranzacționate peste 150.000 de tone de cereale. Agro Oil Service, compania cu capital integral românesc care își desfășoară activitatea în principal pe raza județelor Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Constanța și Tulcea, reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători din piața distribuției de inputuri pentru producătorii agricoli. În ultimii doi ani, compania a reușit, prin muncă susținută și perseverență, să atingă noi recorduri în activitate.

În cursul anului 2019, Agro Oil Service a demarat și finalizat prima etapă dintr-un proiect de investiții care se va derula pe o durată de 3 ani și care presupune construirea unor celule siloz de cereale și plante tehnice, cu o capacitate totală de 30.000 de tone, cu posibilitate de livrare auto sau la nivelul căilor ferate în Slobozia.

În cursul anului 2019, Agro Oil Service a demarat și finalizat prima etapă dintr-un proiect de investiții care presupune construirea unor celule siloz de cereale și plante tehnice, cu o capacitate totală de 30.000 de tone

Prima etapă a constat în construirea a două celule a câte trei mii de tone fiecare, dar și a instalațiilor de recepționare/livrare, a platformei basculă auto, a laboratorului de premostrare și de analize de calitate ale cerealelor.

„În acest moment, silozul este operațional, având capacitate de depozitare de 6.000 de tone și o capacitate de livrare la nivelul căilor ferate de 200 de tone pe oră. Cu această investiție, capacitatea totală de depozitare a Agro Oil Service a ajuns la peste 100.000 de tone la nivelul celor 4 locații operate în județul Ialomița – Ivănești, Fundata, Pitești și Slobozia”, ne-a declarat Dl. Lucian Măcelaru, Director Executiv Agro Oil Service.

Cele mai avantajoase condiții pentru comerțul cu îngrășăminte chimice

Reprezentanți autorizați ai celor mai mari producători de semințe de cereale, plante tehnice și furaje din România, Agro Oil Service oferă cele mai avantajoase condiții pentru cei care își doresc să achiziționeze îngrășăminte chimice. Dispunând de o flotă de 24 de autocamioane de transport cereale, Agro Oil Service reușește să ofere o acoperire teritorială de excepție, în condiții superioare.

Cu toate acestea, transportul de cereale nu este văzut ca o linie de business propriu-zisă, ci mai degrabă ca un serviciu-suport pentru comerțul cu cereale, plante tehnice și comerțul cu inputuri, serviciu care oferă un plus de mobilitate și o eficientizare supremă a întregii activități.

Acoperind Sud-Estul României, Agro Oil Service este unul dintre jucătorii importanți din piața distribuției de inputuri pentru producătorii locali – semințe de plante tehnice și cereale, pesticide și îngrășăminte chimice

„Zona noastră de interes o reprezintă județele Ialomița, Călărași și Brăila, în principal, dar tangențial acoperim și Constanța, Tulcea și Buzău. Suntem distribuitori autorizați Corteva, Maisadour, KWS și Caussade, dar furnizăm orice tip de semințe comercializate pe piața românească”, continuă Directorul Executiv.

Astfel, compania poate oferi partenerilor cele mai eficiente soluții existente pe piață la ora actuală, precum și cele mai bune condiții comerciale partenerilor săi.

În ceea ce privește îngrășămintele chimice, Agro Oil Service le promovează în principal pe acelea care și-au dovedit de-a lungul timpului eficiența și calitățile. Astfel, pe lângă furnizorii de îngrășăminte chimice clasice, compania a dezvoltat de-a lungul timpului parteneriate solide cu Timac Agro și cu Lebosol, devenind unul dintre cei mai reprezentativi parteneri locali.

2019, an al recordurilor pentru Agro Oil Service

Anul 2019 a fost un an al recordurilor pentru Agro Oil Service și în ceea ce privește resursa umană. Numărul angajaților a ajuns la aproape 100, în timp ce cifra de afaceri a depășit 32 de milioane de euro, fiind tranzacționate peste 150.000 de tone de cereale. Vânzările totale de inputuri – semințe de cereale și plante tehnice, îngrășăminte chimice și pesticide – au depășit cu aproximativ 20% nivelul anului trecut.

În 2019, cifra de afaceri a companiei a depășit 32 de milioane de euro, fiind tranzacționate peste 150.000 de tone de cereale

Tot în anul care tocmai s-a încheiat, compania a reușit să își consolideze parteneriatele cu cei mai importanți clienți și furnizori, dar a explorat în același timp noi zone, dezvoltându-și portofoliul de clienți, furnizori și produse.

“2020 este un an important pentru firma noastră, împlinim 15 ani de funcționare. Deși firma este înființată în 2002, abia în 2005 am început activitatea. Avem planuri mari pentru acest an, intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare. Ne propunem să ne continuăm dezvoltarea urmărind atingerea pragului de 50 de milioane de euro în următorii 2 ani, să sporim eficiența activității, să continuăm planurile de investiții în noi spații de depozitare. De asemenea, în cursul acestui an, Agro Oil Service se va muta într-o casă nouă, un sediu mai generos, modern, cu multiple facilități pentru angajați”, detaliază Dl. Măcelaru.

În ceea ce privește planurile de viitor, Agro Oil Service își propune continuarea dezvoltării, atât din punctul de vedere al mărfurilor tranzacționate și rulate, cât și dezvoltarea și creșterea imputurilor comercializate – semințe, pesticide sau îngrășăminte chimice.

În plus, compania își propune continuarea proiectului din Slobozia, prin mărirea capacității de depozitare cu încă douăsprezece mii de tone, dar și renovarea și mutarea în noul sediu care va fi amenajat conform celor mai moderne standarde, dotat cu cafenea, sală de fitness și sală de activități.

Implicarea în comunitate s-a materializat prin proiecte socio-culturale și sportive

Compania Agro Oil Service Slobozia s-a remarcat de-a lungul timpului prin seriozitate și profesionalism desăvârșit, precum și prin capacitatea de a oferi soluții complete personalizate și adaptate nevoilor partenerilor. Dedicați comunității din care fac parte, reprezentanții Agro Oil Service s-au implicat și în proiecte socio-culturale sau sportive, oferind sponsorizări sau susținând activitatea membrilor comunității.

Agro Oil Service s-a implicat și în proiecte socio-culturale sau sportive, oferind sponsorizări sau susținând activitatea membrilor comunității

„Din punctul nostru de vedere, o societate are nevoie de sănătate, educație și sport. Acesta este motivul pentru care toate proiectele noastre s-au îndreptat în această direcție”, a concluzionat Dl. Lucian Măcelaru, Director Executiv Agro Oil Service.

Prin oferirea unei game complete de produse și a unor servicii cu un înalt grad de personalizare, prin programele de investiții strategice derulate, precum și printr-o planificare atentă și riguroasă a activității, vânzările totale de inputuri au depășit în 2019 cu aproximativ 20% nivelul anului anterior.