Stiri: Agricultura

Ajutoare pentru fermieri 2018

Ajutoare pentru fermieri 2018. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

23.11.2018

Ajutoare pentru fermieri 2018. Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 23 noiembrie, că Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) a finalizat controlul la fața locului în vederea verificării respectării condițiilor de eligibilitate privind acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii și a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic pentru fermierii care beneficiază de ajutoarele naționale tranzitorii la speciile ovine și caprine și a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic. Toate aceste programe fac parte din schemele şi măsurile de sprijin acordate crescătorilor de animale.

Verificarea la fața locului a fost efectuată de către specialiștii ANZ, în baza procedurii de control.

Ajutoare pentru fermieri 2018. Anunțul Ministerului Agriculturii

Ajutoarele naționale tranzitorii sunt alocate fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscriși în evidența APIA. Aceștia trebuie să dețină un cod unic de identificare, în funcție de criteriile de eligibilitate, pentru urmatoarele scheme:

  • specia bovine (lapte și carne)
  • speciile ovine/caprine

Ajutoare pentru fermieri 2018. Sprijin cuplat

Totodată, sectorul zootehnic este ajutat și printr-un sprijin cuplat (SCZ). Fondurile se acordă fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, în funcție de efectivul de animale. În schemă se încadrează următoarele categorii:

  • bivolițe de lapte
  • ovine și caprine
  • taurine din rase de carne și de lapte
  • metișii acestora

Ajutoare pentru fermieri 2018. Eșantionarea APIA

Beneficiarii care au fost supuși controlului la fața locului au fost aleși în conformitate cu procedura de eșantionare APIA.

Prin urmare, pentru 2018, au fost eșantionați la nivel național pentru verificarea la fața locului 4669 beneficiari, solicitanți ANT/SCZ, cu variații cuprinse între 24 – 250 beneficiari/județ.

Ajutoare pentru fermieri 2018. Acordarea plăților pentru fermieri

În urma controlului la fața locului, specialiștii din cadrul Agenției Naționale de Zootehnie din România introduc, la ora actuală, în aplicație rezultatele rapoartelor de control efectuate la fața locului aferente campaniei 2018.

Acest lucru se realizează în vederea acordării plăților finale către fermieri.

Citește și A doua rectificare bugetară din 2018: Ce ministere primesc mai mulți bani?