Stiri: Agricultura

Credite pentru fermieri 2022

APIA începe plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

23.03.2022

Ajutor de stat APIA creşterea animalelor. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, a anunţat că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie 2022.

Ajutor de stat APIA creşterea animalelor. Suma autorizată la plată

Suma autorizată la plată în valoare de 5.062.305,55 lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 28 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce spune ministrul Agriculturii?

„Am asigurat finanţarea serviciilor prestate în luna ianuarie 2022 pentru înregistrarea şi testarea calităţii genetice a raselor de animale, pentru că este extrem de important să sprijinim fermierii crescători de animale pentru a face faţă competitivităţii crescute din acest sector. Îmbunătăţirea continuă a randamentului efectivelor de animale este esenţială pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul zootehnic”, a afirmat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Citeşte şi Reducerea accizei la motorină 2022. Când se depun cererile?