Stiri: Finante

Ajutoare de stat 2021

Ajutor de stat pentru investiţii majore: Când se pot depune cererile?

30.08.2018

Ajutor de stat pentru investiţii majore. Ministerul de Finanţe a anunţat că de luni, 10 septembrie, se pot depune cererile în cadrul schemei de stimulare a investiţiilor cu impact major în economie.Totuşi, această schemă de ajutor este condiţionată de aprobarea și intrarea în vigoare a rectificării legii bugetului de stat pe anul 2018.

Ajutorul de stat pentru investiţii majore este reglementat de HG 807/2014.

Cererile pentru finanțare se depun la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice. Acestea trebuie să fie însoțite de documentele justificative.

Pe plicul cu documente trebuie menţionat următorul mesaje: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014”.

Ajutor de stat pentru investiţii majore: Bugetul este de 614 milioane lei

Bugetul alocat ajutorului de stat pentru investiţii majore în anul 2018 este de 614 milioane lei.

Fondurile în valoare de 614 milioane de lei reprezintă prima alocare bugetară din 2018. Acestea provin din bugetul schemei de ajutor de stat neutilizat până acum în valoare de 1,8 miliarde lei.

Fondurile se acordă în limita creditelor bugetare aprobate

Cererile pentru ajutorul de stat pentru investiiţii majore se analizează și se soluționează în ordinea înregistrării. De asemenea, se ţine cont și de limita creditelor de angajament și bugetare aprobate.

Ministerul Finanțelor va publica, în fiecare săptămână, lista cererilor depuse. De asemenea, instituţia va afişa şi stadiul analizei acestora.

Ministerul a mai anunţat că, în cazul în care, în urma evaluării se emit scrisori de respingere a cererilor, și astfel rămân disponibile fonduri, cererile rămase în așteptare, care nu au făcut obiectul evaluării se vor analiza în ordinea înregistrării.

„Pentru Cererile de acord pentru finanțare, aflate inițial în așteptare, termenele de analiză/soluționare prevăzute de actul normativ vor curge de la data publicării pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice a listei săptămânale a cererilor depuse”, a mai anunţat instituţa.

Cererile nesoluționate până la data epuizării creditelor de angajament și bugetare aprobate prin legile bugetare anuale se restituie întreprinderilor.

Citeşte şi 6 milioane de euro, ajutor de stat acordat pentru fermierii care cultivă roşii