Stiri: Retail

ALTEX România părăsește Marketplace-ul eMag

19.08.2019

ALTEX România a decis să părăsească platforma marketplace. Astfel, după o prezență de mai bine de un an și jumătate pe Marketplace, compania a decis să părăsească platforma, motivul acestei decizii fiind creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de eMag. Acest aspect ar conduce la imposibilitatea ALTEX de a-și ține promisiunea către clienți, respectiv, aceea de a oferi cel mai mic preț din România la toate produsele.

Ce spun reprezentanții companiei?

”De aproape 28 de ani, clienții și-au dovedit fidelitatea față de ALTEX, contribuind la întărirea poziției de lider al pieței de electro-IT, în timp ce ALTEX și-a ținut mereu promisiunea de a contribui la îmbunătățirea vieții clienților, oferind acces la tehnologie relevantă prin varietatea produselor disponibile la cel mai mic preț din România, garantat prin rambursarea de 2 ori a diferenței”, au anunțat reprezentanții retailerului.

În plus, compania a răspuns mereu nevoilor actuale ale consumatorilor, integrând rolul magazinului clasic cu platforme online, aducând clienților:

  • plus-valoare prin cel mai bun preț
  • produse de calitate adaptate nevoilor lor
  • cele mai bune servicii, relevante pentru clienți

De ce a luat ALTEX decizia de a părăsi Marketplace-ul eMag?

“Am luat decizia de a părăsi platforma marketplace eMag deoarece în acest moment, creșterea comisioanelor ne fac imposibilă respectarea promisiunii de cel mai mic preț din România, o promisiune pentru ținerea căreia toți angajații ALTEX depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelență în operațiuni și prin investiții inteligente în proiecte care cresc eficiența. Toate acestea fac ca ALTEX să fie o afacere profitabilă și sustenabilă și ne dau instrumentele care ne ajută să ne adaptăm modificărilor pieței prin propriile puteri, fără sprijin din partea statului, în timp ce arătăm soliditate în afaceri, consecvență și sustenabilitate în creștere și profit și respect față de promisiunile făcute clienților noști”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

120 de magazine

Începand cu 19 august, clienții vor putea cumpăra produsele dorite la cel mai mic preț, venind în oricare dintre cele 120 de magazine ALTEX și MEDIA GALAXY. De asemenea, acestea pot fi achiziționate online pe platformele proprii:

  • altex.ro
  • mediagalaxy.ro

„Pentru ALTEX România, succesul nu se rezumă doar la vânzări și profit. Succesul ALTEX România înseamnă să te adaptezi indiferent de momentele grele care afectează iminent orice piață, să dai un adevărat exemplu despre cum se fac afacerile și să ai o contribuție la schimbarea în bine a societății, la dezvoltarea acesteia”, a declarat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

Investiții

Compania sprijină economia locală prin investiții și parteneriate care susțin comunitățile locale. Numai de la începutul acestui an, ALTEX România a investit peste 10 milioane de euro pentru modernizarea, reamenajarea sau deschiderea de noi magazine, susținând astfel economia locală, creând noi locuri de muncă și venind în întâmpinarea nevoilor clienților.

Noul centru logistic

Totodată, dezvoltarea noului centru logistic situat lângă București, în comuna Dragomirești Vale, asigură internalizarea și eficientizarea serviciilor logistice. Investiția în noul centru se ridică la peste 37 milioane de euro

Citește și Aegon România rezultate 2019. Prime brute subscrise în valoare de 54,9 milioane lei