Stiri: Sanatate

Antibiotice Iasi - Gala Romanian CSR Awards 2019

Antibiotice Iași, premiată la Gala Romanian CSR Awards 2019

12.04.2019

Compania Antibiotice Iași a obținut două premii la Gala „Romanian CSR Awards 2019”. Este vorba de locul I și trofeul la categoria „Campanii interne de CSR” pentru proiectul „Donează Sânge! Pune suflet pentru viață!” și o mențiune la categoria “Susținerea angajaților” pentru proiectul „Fiecare dintre noi poate salva o viață – Curs de prim ajutor” pentru angajații Antibiotice”.

Evenimentul organizat de CSR Media oferă recunoaștere celor mai bune proiecte de responsabilitate socială corporativă (CSR) derulate de companiile din țara noastră în anul 2018.

În această competiție au fost înscrise 176 de proiecte. Acestea au venit din partea a 100 de firme care derulează campanii de responsabilitate socială.

Antibiotice Iași. Donează Sânge! Pune suflet pentru viață!

Programul „Donează Sânge! Pune suflet pentru viață!” premiat cu locul I a devenit o tradiție în compania Antibiotice. Acesta se desfășoară în mod constant din anul 2010. În plus, ultima sa ediție, cea de-a 16-a, s-a derulat la o zi distanță de la acordarea premiului, pe 11 aprilie 2019.

Campania se bucură de implicarea activă și voluntară a angajaților.

Proiectul a fost inițiat în vederea completării deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele din zona Moldovei. Prin puterea exemplului oferit de angajații companiei este promovat în comunitate spiritul civic privind necesitatea donării benevole de sânge. În cei 8 ani de campanie s-au înregistrat 800 de donări de sânge și peste 2400 de vieți salvate.

Antibiotice Iași. Fiecare dintre noi poate salva o viață

Cel de-al doilea proiect premiat „Fiecare dintre noi poate salva o viață!” a fost inițiat în 2018, fiind desfășurat în contextul Zilei Mondiale de Prevenire a Stopului Cardiac. Proiectul a avut drept scop promovarea măsurilor de prim ajutor în rândul a 100 de salariați ai companiei Antibiotice, dar și responsabilizarea acestora în situații de urgență pentru a veni în sprijinul semenilor.

Cursul a fost susținut în parteneriat cu serviciul SMURD Iași și va continua în 2019 astfel încât numărul salariaților ce dețin noțiuni de prim ajutor utile atât în mediul profesional cât și în afara acestuia să crească.

Ce spune cnducerea Fundației Antibiotice Știință și Suflet?

„Acordarea celor două premii ne onorează, ne mobilizează și responsabilizează. Proiectele de responsabilitate socială pe care le derulăm în cele patru mari domenii – sănătate, educație, social și protejarea mediului – își propun să aducă un plus de valoare și să contribuie constant la dezvoltarea comunității. Fiind responsabili și prietenoși în comunitățile din care facem parte, ne asigurăm că împreună construim un viitor mai bun pentru noi și cei din jurul nostru, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Ioana Tode, președinte al Fundației „Antibiotice Știință și Suflet”.

Antibiotice Iași. Alte premii

Cele două premii se alătură celui primit în anul 2018 tot la Gala „Romanian CSR Awards, respectiv – premiul al treilea pentru Bursele “Știință și Suflet”.

Proiectele și campaniile de CSR ale companiilor din România premiate participante la gală sunt cele care duc la îmbunătățirea și schimbarea în bine, pe termen lung, a calității vieții angajaților, clienților și comunităților din România.

Citește și Cantine deschide un restaurant în centrul de birouri Iride Business Park