Stiri: IT&C

Plati Instant Patria Bank

Auka lansează în România aplicația de plăți mobile Settle

24.05.2019

Aplicație de plăți mobile Settle. Auka, compania norvegiană de plăți mobile, a anunțat că România reprezintă o piaţă cheie pentru lansarea aplicației Settle. Decizia de a intra pe piața locală a fost făcută de CEO-ul Auka, Daniel Döderlein, la Fintech Summit, din cadrul Bucharest Tech Week, cel mai mare festival de tehnologie din România. În cadrul evenimentului, acesta a discutat despre viitorul plăților fără numerar.

Aplicație de plăți mobile Settle. Investiții în România

Compania a început deja să investească pe piaţa din România. În luna aprilie 2019, Auka a recrutat noi angajaţi pentru echipa de Producție și Tehnologie, pentru a accelera dezvoltarea aplicației Settle înainte de lansare.

Prin extinderea birourilor internaționale, compania îşi întărăște angajamentul față de piața românească și de atragerea de noi talente la nivel local.

Aplicație de plăți mobile Settle. Platforma

Settle este cea mai recentă aplicație de plată mobilă destinată pieței europene. Aplicația este construită pe platforma de plăți mobile dezvoltată de Auka. Este vorba de aceeași platformă care a stat la baza revoluției plăților mobile din zona nordică.

Aplicație de plăți mobile Settle. Cum funcționează?

Consumatorii și retailerii români vor putea descărca aplicația indiferent de banca cu care lucrează sau de sistemul de operare al telefonului. Funcția principală a aplicației permite oricărei persoane să transfere și să primească bani instant.

Settle pentru business, o altă funcție importantă a aplicației, permite oricărei companii să accepte plăți digitale fără să se bazeze pe terminalul unui card.

„Suntem încântați să lansăm Settle în România. Pe baza ultimului studiu de piață care a analizat principalii factori care influenţează dezvoltarea și gradul de adopție a plăților mobile în rândul retailerilor, se observă că România are un mare potenţial. Oamenii sunt dornici de o tranziție către noi modalități de plată și înțeleg că plățile mobile sunt viitorul”, a declarat Daniel Döderlein, CEO, Auka.

Aplicație de plăți mobile Settle. Operațiunile locale

Settle va efectua operațiuni locale prin intermediul unei singure companii românești înregistrată în SPV.

„În România majoritatea tranzacților sunt cash – consumatorii și companiile vor putea beneficia acum de aplicația Settle, care va rezolva multe probleme. De exemplu, raportul nostru de cercetare arată că afacerile din România întâmpină dificultăți privind plățile cash și conectarea cu clienții noi. Aceste probleme vor fi rezolvate cu Settle, care ajută companiile să gestioneze banii în condiții de siguranță, generând în cele din urmă mai mult profit”, a afirmat Daniel Döderlein, CEO, Auka.

Aplicație de plăți mobile Settle. Un grad ridicat de adopție a tehnologiei

CEO-ul Auka subliniază că acest lucru va asigura un grad ridicat de adopție a tehnologiei, furnizarea de sprijin local și facilitarea scalării, pe măsură ce Auka va aduce Settle pe mai multe piețe europene în următorii doi ani. O mare parte din veniturile generate de această dezvoltare se întoarce în regiune prin intermediul:

  • companiei locale
  • investitorilor
  • partenerilor
  • consumatorilor

“Spre deosebire de aplicațiile mobile internaționale, Settle va fi gestionată din afara Europei, iar entitățile locale sunt principalii beneficiari ai profitului. Majoritatea câștigurilor vor fi deținute de entitățile românești, asigurând noi locuri de muncă și accelerând inovaţia la nivel local”, a precizat Döderlein.

Aplicație de plăți mobile Settle. Investitori și parteneri

Auka caută în mod activ investitori și parteneri din:

  • industria bancară
  • industria telecomunicațiilor
  • companii cu o capacitate semnificativă de distribuție

“Acest lucru este extrem de important pentru noi, motiv pentru care investim într-un birou local, cu o echipă locală. Suntem devotați fiecărei piețe în care operăm și considerăm că România are potențial să devină următoarea societate care elimină utilizarea numerarului”, mai spune CEO-ul Auka.

Citește și Numărul firmelor radiate, cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu