Stiri: Companii

Combinația perfectă: Arduino Nano + IoT

07.01.2021

Arduino Nano + IoT. Creează proiecte rapid și ușor cu ajutorul platformei Arduino. Conectarea aplicațiilor la internet nu a fost niciodată mai ușoară! Arduino Nano 33 IoT este o versiune modificată a modulului clasic Arduino NANO ce aduce un plus de conectivitate și performanță. Această placă reprezintă una dintre cele mai facile și economice soluții de pe piață, dezvoltate pentru îmbunătățirea aplicațiilor deja existente dar și pentru crearea de noi soluții care necesită conectivitate IoT. Indiferent dacă doriți să construiți o rețea de senzori conectată la routerul de acasă sau dacă doriți să creați un dispozitiv BLE care trimite date către un telefon mobil, Nano 33 IoT este o soluție flexibilă potrivită pentru multe dintre aplicațiile IoT de bază.

Arduino Nano + IoT – Procesorul

Procesorul principal al plăcii este un Arm® Cortex®-M0 32-bit SAMD21 pe 32 de biți și consum redus de energie. Conectivitatea WiFi și Bluetooth® este realizată cu un modul de la u-blox, NINA-W10, un IC cu consum energetic redus care funcționează la o frecvență de 2,4 GHz. În ceea ce privește securitatea datelor din rețea, chipul criptografic Microchip® ECC608 asigură o criptare sigură și eficientă.

Pe lângă partea de conectivitate extinsă, pe placa de dezvoltare a fost adăugată și o unitate inerțială IMU pe 6 axe, ceea ce face ca această placă să fie perfectă pentru sisteme simple de alarmă de vibrații, pedometre, poziționarea relativă a roboților etc. Pe lângă ieșirile PWM, modulul dispune de un ADC cu o rezoluție de 12 biți și un DAC pe 10 biți.

Arduino Nano 33 IoT

Arduino Nano 33 IoT este cea mai mică și cea mai ieftină placă compatibilă cu Arduino IoT Cloud. Aceasta din urmă este o platformă special concepută pentru preluarea și prelucrarea datelor, respectiv pentru controlul de la distanță al hardware-ului.

În timp ce acest mediu de dezvoltare online este încă în curs de extindere , trecerea de la dispozitivele calsice la cele IoT este din ce în ce mai ușoară pentru o categorie largă de consumatori. Pentru mai multe detalii tehnice și comenzi accesați ro.rsdelivers.com, nr. stoc RS: 192-7589 / cod producător: ABX00032.

Autor: Niță Emil Ionuț

Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/meas-m5600-de-la-te-connectivity/