Stiri: Retail

Articole sportive Kaufland.

Kaufland lansează o colecție de articole sportive 100% sustenabile

07.01.2020

Articole sportive Kaufland. Retailerul a lansat prima colecție de articole sportive 100% sustenabile din România. Astfel, începând cu 6 ianuarie 2020, exclusiv în magazinele Kaufland este disponibilă prima linie de haine 100% sustenabile din țara noastră, realizată din PET-uri reciclate și deșeuri din material plastic, plase de pescuit sau din bumbac organic certificat GOTS.

Articole sportive Kaufland. Gama Newcential

Linia face parte din gama Newcential. Aceasta cuprinde articole sportive pentru bărbați și femei și este prima colecție marcă proprie Kaufland prin care compania face încă un pas în implementarea strategiei ReSet Plastic.

Disponibilă exclusiv în magazinele Kaufland, gama oferă un outfit sportiv complet, prietenos cu mediul. Îmbrăcămintea sport din poliester reciclat este de calitate și are aceleași caracteristici funcționale precum cea obișnuită. Poliesterul este certificat Global Recycle Standard (GRS).

Articole sportive Kaufland. PET-uri reciclate

În fabricarea hainelor sunt folosite între 10 (pentru un tricou) și 15-20 de PET-uri reciclate (pentru colanți). Ele sunt colectate din oceane, curățate, tocate, topite și apoi trase pe fir.

Chiar și ambalajul este sustenabil, pentru confecționarea lui fiind utilizată hârtie reciclată și o cantitate redusă de cerneală.

Gama conține:

  • tricouri
  • jachete
  • pantaloni scurți
  • colanți
  • bustiere
  • pantofi sport
  • Acestea sunt disponibile în culorile kaki, roz, până la negru, culori obținute din vopsele naturale.

Articole sportive Kaufland. Promoții

La începutul lunii ianuarie, clienții magazinelor Kaufland vor găsi oferte speciale pentru toate aceste produse.

Potrivit datelor publicate de Parlamentul European, până în 2050, oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. Obiectele din plastic din oceane reprezintă 70% din deșeurile marine. În acest sens, colectarea și reciclarea lor este imperios necesară.

„Noua colecție pe care o lansăm nu vine doar cu articole sportive care ajută corpul să respire după antrenamentele intensive de la sală, ci aduce o inovație în domeniul sustenabilității, o zonă în care investim constant. În plus, ne-am propus ca în următorii ani să producem din fibre sintetice obținute prin reciclare 10% dintre articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte”, a declarat Valer Hancaș, Director Corporate Affairs şi Comunicare la Kaufland România.

Articole sportive Kaufland. Drumul producției inovatoare: de la PET la tricou

Pentru realizarea unui tricou sport din poliester reciclat, de exemplu, sunt necesare circa 10 PET-uri, iar în cadrul procesului de producție, toate articolele sunt confecționate pe baza unui mecanism complex.

1. Se colectează din oceane deșeurile în Taiwan, cu îndepărtarea etichetelor și a capacelor în prealabil

2. Se compactează sticlele, după care se deshidratează și se polimerizează

3. Se obțin granulele din PET și mai apoi firul din PET

4. Se produc articole textile din firul obținut

Datorită acestui procedeu, cantitatea de energie utilizată și emisiile de CO2 produse sunt reduse cu 50%. Mai mult decât atât, prin reciclarea PET-urilor și deșeurilor din material plastic se stopează total folosirea petrolului brut în confecționare, iar după purtare toate hainele pot reintra în ciclul de reciclare, ceea ce asigură continuitate activității sustenabile.

Citește și Începe campania de vaccinare gratuită HPV 2020!