Sanatate

Atlas imagistica

ATLAS IMAGISTICA, în fruntea inovației în domeniul radiologiei și teleradiologiei

01.06.2024

Viziunea Centrului este de a fi prima opțiune pentru spitalele și clinicile din România în ceea ce privește serviciile de interpretare imagistică prin teleradiologie. ATLAS IMAGISTICA este un brand înregistrat sub numele căruia își desfășoară activitatea mai multe companii în domeniul imagisticii medicale, atât radiologie clasică, cât și teleradiologie, anume RS Diagnostics și Krauss Klinik.

RS Diagnostics, cu sediul în Târgu Mureș, desfășoară activitatea de radiologie clasică, cu două modalități de scanare: rezonanță magnetică nucleară (RMN) și tomografie computerizată (CT), precum și activitatea de teleradiologie. Krauss Klinik are sediul în Târgu Mureș și desfășoară numai activități de teleradiologie.

Teleradiologia, precum și alte servicii tehnologice și profesionale, în medicină sunt văzute ca o direcție de afaceri distinctă (Business Unit) sub brandul ATLAS IMAGISTICA. În continuare, orice referire la ATLAS IMAGISTICA sau clinica ATLAS va fi înțeleasă ca BU care desfășoară activitatea de teleradiologie și servicii tehnologice în medicină.

ATLAS IMAGISTICA, o poveste de succes

ATLAS IMAGISTICA reprezintă o poveste de succes în domeniul diagnosticării medicale la distanță. Începând ca o extensie a unei clinici de radiologie tradiționale, ATLAS IMAGISTICA teleradiologie a evoluat rapid, iar companiile care desfășoară această activitate au devenit primele clinici de teleradiologie autorizate din România. Această transformare nu a fost doar o schimbare de paradigmă, ci și o dovadă a adaptabilității și inovației în sectorul medical.

ATLAS IMAGISTICA teleradiologie a evoluat rapid, companiile care desfășoară această activitate devenind primele clinici de teleradiologie autorizate din România

Transformând viziunea în realitate, Dr. Roșca Sorin, Medic Primar Radiologie și Imagistică medicală, a consolidat ATLAS IMAGISTICA ca un Centru de Excelență în Radiologie și Teleradiologie în România.

„Dr. Sorin Roșca este unul dintre fondatorii ATLAS IMAGISTICA, Medic Primar Radiologie în imagistică medicală în cadrul ATLAS IMAGISTICA, care a dedicat ani de zile efortului și experienței sale, pentru a consolida poziția clinicii ca un centru de excelență în radiologie și teleradiologie în țară. Cu o experiență vastă, de peste 20 de ani în domeniul imagisticii medicale, Dr. Sorin Roșca a fost pionier în implementarea tehnologiilor avansate în cadrul clinicii. De la introducerea celor mai recente echipamente și programe software, la dezvoltarea protocoalelor de diagnosticare de ultimă generație, el s-a asigurat că ATLAS IMAGISTICA rămâne în fruntea progresului tehnologic în domeniu”, ne-a declarat  dna. Anamaria Făgăraș, Director Medical, Manager ATLAS IMAGISTICA.

GE HEALTHCAREATLAS IMAGISTICA, un centru care a câștigat încrederea și respectul pacienților

Prin precizia diagnosticelor și comunicarea empatică cu pacienții, ATLAS IMAGISTICA a reușit să câștige încrederea și respectul acestora, dar și prin intermediul eforturilor Drului. Sorin Roșca, care nu s-au limitat doar la clinica sa, ci s-au extins și în colaborările cu alte instituții medicale și companii din domeniul sănătății. Prin unirea viziunii și experienței medicului fondator în domeniul radiologiei și teleradiologiei cu expertiza vastă și abilitățile de management ale Anamariei Făgăraș, s-a conturat un parteneriat bazat pe o sinergie care asigură o abordare strategică și eficientă în gestionarea afacerii.

Anamaria Făgăraș este managerul cu o experiență de peste 20 de ani în managementul sanitar, cu o experiență solidă în gestionarea resurselor și operațiunilor dintr-o unitate medicală, aducând expertiza sa în optimizarea proceselor, asigurarea conformității cu reglementările și standardele din domeniu, precum și gestionarea relațiilor cu personalul medical, non-medical și partenerii ATLAS IMAGISTICA.

Anamaria Făgăraș este managerul cu o experiență de peste 20 de ani în managementul sanitar, cu o experiență solidă în gestionarea resurselor și operațiunilor dintr-o unitate medicală

„Experiența sa vastă în piețele relevante din România joacă un rol crucial în extinderea companiei de teleradiologie. De asemenea, prin expertiza sa în domeniul managementului medical și în înțelegerea fină a mediului de afaceri de profil din România, a reușit să consolideze poziția companiei ca un lider în teleradiologie și să asigure extinderea eficientă și durabilă pe piața locală”, precizează Dr. Sorin Roșca, Director Medical ATLAS IMAGISTICA.

Realizări și inovații aduse de Dr. Sorin Roșca și Anamaria Făgăraș

Dl. Dr. Roșca a introdus cele mai recente tehnologii și metode în domeniul radiologiei și teleradiologiei. Prin echipamentele de vârf și prin protocoalele de diagnosticare avansate, clinica a devenit cunoscută pentru precizie și fiabilitate în diagnosticare.

Banca Transilvania Pe de altă parte, experiența managerului, Anamaria Făgăraș, în conducerea unor clinici multidisciplinare, a unui spital de oncologie, precum și coordonarea unui proiect complex în domeniul sănătății aduce o perspectivă unică și o expertiză valoroasă în lansarea și poziționarea pe piață a unei clinici de teleradiologie. Experiența sa în gestionarea operațiunilor, proceselor clinice, dezvoltarea strategiilor de afaceri și implementarea unor concepte inovatoare, cum ar fi integrarea serviciilor oncologice în cadrul unui spital, o pregătesc perfect pentru a conduce această nouă inițiativă la ATLAS IMAGISTICA. Toată strategia clinicii este, de fapt, concentrată pe nevoile pacienților și ale partenerilor.

Strategia ATLAS IMAGISTICA este concentrată pe nevoile pacienților și ale partenerilor

Prin intermediul abilităților de networking ale managerului și cunoștințele medicului în domeniul medical, clinica a reușit să dezvolte parteneriate strategice cu alte instituții medicale, companii din domeniu, implicit a consolidat poziția ATLAS IMAGISTICA în piață și a contribuit la succesul acesteia în mediul competitiv de pe piața medicală.

„Prin colaborarea strânsă cu alte instituții și parteneri din domeniul sănătății, am reușit să aducem serviciile de radiologie și teleradiologie în colțurile cele mai îndepărtate ale țării noastre, asigurându-ne că toți pacienții beneficiază de acces la îngrijiri medicale de înaltă calitate, indiferent de locația lor geografică”, afirmă dna. Anamaria Făgăraș.

O echipă de specialiști în Radiologie și imagistică medicală

Echipa de specialiști și personal medical din clinica ATLAS IMAGISTICA a fost construită și consolidată printr-o colaborare strânsă între Dr. Sorin Roșca și Anamaria Făgăraș. Echipa de specialiști este formată din 23 de medici specialiști Radiologie și imagistică medicală, unii cu supra specializări, și 17 medici rezidenți Radiologie și imagistică medicală. Fiecare membru al echipei aduce cu sine expertiză și abilități unice, contribuind la furnizarea unor servicii de înaltă calitate și la îmbunătățirea experienței pacienților.

Medicii radiologi sunt coloana vertebrală a clinicii, aducând expertiza medicală și interpretarea precisă a imaginilor radiologice. De asemenea, tehnicienii radiologi și personalul de asistență medicală oferă suport esențial în realizarea investigațiilor și în asigurarea unui mediu sigur și confortabil pentru pacienți. Abilitățile lor tehnice și atenția la detalii contribuie la calitatea imaginilor radiologice și la eficiența operațiunilor clinice.

Medicii radiologi sunt coloana vertebrală a clinicii, aducând expertiza medicală și interpretarea precisă a imaginilor radiologice

Personalul administrativ este responsabil pentru gestionarea eficientă a clinicii și a tuturor parteneriatelor, coordonarea tuturor activităților de suport pentru buna funcționare a activităților zilnice.

„În ansamblu, fiecare membru al echipei joacă un rol unic și esențial în funcționarea unei clinici de radiologie și teleradiologie. Colaborarea, comunicarea și modul de lucru între toți membrii echipei sunt fundamentale pentru furnizarea unei îngrijiri medicale de înaltă calitate și pentru menținerea reputației și succesului clinicii pe piață”, menționează Dr. Sorin Roșca.

Investiții în formarea profesională continuă și tehnologie

În cadrul clinicii se pune un accent deosebit pe pregătirea continuă și motivarea echipei, pentru a oferi servicii de înaltă calitate. Anual, o parte din buget este folosit pentru formarea profesională continuă, pentru a asigura participarea cu precădere a echipei medicale, dar și a echipei non-medicale, la diferite cursuri, evenimente de specialitate, alte forme de pregătire pentru învățarea celor mai recente protocoale internaționale, tehnici și tehnologii în domeniul radiologiei.

Pe lângă echipa medicală și echipa de suport, care sunt piloni de bază, de susținere, un alt pilon aproape la fel de important este investiția în tehnologie. Aceste investiții continue creează premisele potrivite pentru extinderea serviciilor și a rețelei de colaborare. În momentul de față, putem vorbi de o serie de parteneriate cu mai multe instituții medicale.

Prin aceste strategii de dezvoltare viitoare, ATLAS IMAGISTICA își propune să rămână în fruntea inovației în domeniul radiologiei și teleradiologiei, continuând să ofere servicii de înaltă calitate și să facă o diferență semnificativă în viețile pacienților.

ATLAS IMAGISTICA își propune să rămână în fruntea inovației în domeniul radiologiei și teleradiologiei

„Prin colaborare strânsă între echipa noastră medicală și echipele de profesioniști ai partenerilor în domeniu, vom putea oferi pacienților noștri acces la o gamă largă de servicii și expertiză. De asemenea, suntem însetați să căutăm mereu modalități de a ne optimiza procesele și de a oferi soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor în schimbarea ale pacienților, ținând cont de faptul că patologia este din ce în ce mai grea și mai complexă”, este de părere Directorul Medical ATLAS IMAGISTICA.

Tehnologia de vârf, integrată în toate activitățile și procesele

Investiția în tehnologie este absolut necesară pentru a asigura calitate și pentru a rămâne competitivi pe piață. În acest sens, membrii fondatori ai ATLAS IMAGISTICA au adoptat o abordare proactivă în ceea ce privește integrarea tehnologiei de vârf în absolut toate activitățile și procesele din clinică. Astfel, s-au făcut investiții semnificative în tehnologia de ultimă generație, inclusiv în softuri de inteligență artificială (AI), cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite pacienților. Aceste investiții nu numai că au redus timpul de procesare și așteptare, ci au îmbunătățit și acuratețea rezultatelor, aducând o serie de beneficii semnificative pentru pacienți și personalul medical.

Prin utilizarea softurilor de AI, s-a reușit diminuarea considerabilă a timpului necesar pentru procesarea și interpretarea imaginilor radiologice. Acest lucru a dus la reducerea timpului de așteptare al pacienților pentru obținerea rezultatelor și pentru începerea tratamentului, contribuind la îmbunătățirea experienței lor în cadrul clinicii.

Softurile de AI au avut un impact semnificativ asupra acurateței rezultatelor. Prin capacitatea lor de a analiza și interpreta imagini cu o precizie și consistență ridicată, aceste softuri ajută la identificarea și diagnosticarea afecțiunilor într-un mod eficient și mai fiabil. Acest lucru permite medicilor să ofere îngrijire personalizată și tratamente mai eficiente, contribuind la îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienți.

Prin utilizarea softurilor de AI, s-a reușit diminuarea considerabilă a timpului necesar pentru procesarea și interpretarea imaginilor radiologice

De asemenea, faptul că ATLAS IMAGISTICA dispune de softuri de AI specializate în domenii precum neurologie, cardiologie și urologie diferențiază clinica față de competitori.

„Aceste softuri sunt adaptate nevoilor specifice fiecărei specialități medicale, oferind o abordare mai precisă și mai personalizată în diagnostic și tratament. Acest lucru consolidează poziția noastră pe piață și ne ajută să devenim o opțiune preferată pentru pacienți, parteneri și medici specialiști, ceea ce ne ajută să ne diferențiem în mod pozitiv”, afirmă Directorul Medical.

Reducerea perioadei de așteptare dintre investigația RMN/CT și interpretare

La ATLAS IMAGISTICA, serviciile medicale de cea mai înaltă calitate sunt caracterizate de furnizarea rapidă a rezultatelor către pacienți. Una dintre principalele realizări este capacitatea clinicii de a elibera rezultate în aceeași zi pentru investigațiile radiologice din clinică și într-un timp scurt pentru cele de teleradiologie. Aceasta înseamnă că pacienții nu trebuie să aștepte zile sau săptămâni pentru a primi informațiile vitale legate de starea lor de sănătate. Ei pot avea încredere că vor primi rezultatele lor într-un timp scurt și că pot lua deciziile necesare în cunoștință de cauză.

De asemenea, acest lucru este extrem de important pentru echipele medicale ale partenerilor pentru care sunt oferite serviciile de teleradiologie, întrucât medicii pot lua cele mai rapide decizii cu privire la conduita terapeutică a pacienților din portofoliul lor.

La ATLAS IMAGISTICA, serviciile medicale de cea mai înaltă calitate sunt completate de furnizarea rapidă a rezultatelor către pacienți

Comparativ cu practica obișnuită de pe piață, unde așteptarea rezultatelor poate fi uneori prelungită, ATLAS IMAGISTICA se străduiește să fie la fel de eficientă și receptivă pe cât este posibil.

„Noi credem că furnizarea rapidă a rezultatelor este o parte integrantă a angajamentului nostru de a oferi îngrijiri medicale de înaltă calitate și de a face o diferență pozitivă în viețile pacienților noștri. Dorim să continuăm să inovăm și să ne perfecționăm serviciile pentru a răspunde mereu nevoilor în schimbare ale comunității noastre”, detaliază Dr. Sorin Roșca.

Principalele obiective și proiecte viitoare ale ATLAS IMAGISTICA

În perioada următoare, ATLAS IMAGISTICA își propune să ofere o gamă mai largă de servicii medicale pentru a satisface nevoile diverse ale pacienților săi. Acest lucru presupune introducerea unor noi proceduri, protocoale, precum și dezvoltarea unor supraspecializări noi în rândul medicilor specialiști. Obiectivul este ca, în scurt timp, echipa de specialiști din cadrul clinicii să fie supraspecializată pe nișe foarte precise de localizări.

De asemenea, mărind aria colaboratorilor și dezvoltând colaborări strânse cu profesioniștii în domeniu, se facilitează accesul pacienților la servicii complementare și la specialiști din diverse domenii/specialități, contribuind la suportul și orientarea pacienților, pe de o parte, la îmbunătățirea coordonării îngrijirii și la oferirea unei experiențe integrate pentru pacienți, pe de altă parte.

În perioada următoare, ATLAS IMAGISTICA își propune să ofere o gamă mai largă de servicii medicale pentru a satisface nevoile diverse ale pacienților săi

„Bineînțeles, ne propunem să ne extindem prezența și să oferim serviciile în mai multe locații geografice, inclusiv prin deschiderea unor puncte de lucru în diferite orașe sau regiuni cheie, facilitând accesul și îndrumarea pacienților din zonele respective și vecinătăți la serviciile noastre de calitate, precum și la celelalte servicii medicale ale partenerilor noștri. Ne dorim să ne consolidăm poziția ca lider în domeniul radiologiei și teleradiologiei, la nivel național”, afirmă Managerul ATLAS IMAGISTICA.

Obiectivul ATLAS, perfecționarea standardului serviciilor

Eforturile și strategia de până acum ale ATLAS IMAGISTICA au dat roade, transpunându-se într-o dublare a cifrei de afaceri în anul 2023 și o creștere la 26 clinici partenere pentru serviciul de teleradiologie la finalul aceluiași an, comparativ cu numai 7 la finalul anului 2022.

Pentru 2024, precum și pentru anii următori, managementul clinicii a creionat un plan de afaceri ambițios, care să conducă la menținerea ritmului de creștere. Totuși, strategia are ca element principal calitatea și dezvoltarea unor servicii sustenabile. Viziunea ATLAS IMAGISTICA este de a fi prima opțiune pentru spitalele și clinicile din România în ceea ce privește serviciile de interpretare imagistică prin teleradiologie, ceea ce este echivalent cu a deveni liderul pieței de teleradiologie din România și cu o extindere a prezenței pe piața din Europa de Est. Așadar, obiectivul ATLAS este de fapt perfecționarea standardului acestor servicii și, în plan secundar, obiectivele financiare.

Pentru 2024 și anii următori, managementul ATLAS IMAGISTICA a creionat un plan de afaceri ambițios, care să conducă la menținerea ritmului de creștere 

ATLAS IMAGISTICA, fondată de Dr. Sorin Roșca, medic primar Radiologie și imagistică medicală, se distinge prin calitățile de mentor ale fondatorului său. „Cu o evoluție pozitivă și o creștere sănătoasă, ATLAS a devenit un punct de referință în domeniu, marcând prezența sa puternică în întreaga țară. Colaborăm cu medici din toate regiunile și oferim oportunitatea oricărui medic specialist radiolog de a se alătura unei echipe dedicate, respectând valorile noastre fundamentale. Îndemnul meu este: Fii parte din ATLAS IMAGISTICA și contribuie la transformarea noastră într-un centru de excelență în radiologie și imagistică medicală”, conchide Dr. Sorin Roșca, Director Medical și Co-Fondator ATLAS IMAGISTICA.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/och-10-ani-de-servicii-medicale-la-standarde-europene-de-calitate-si-siguranta/