Konig Frankstahl

Barentz vrea să preia NOACK & CO. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?

15.03.2021

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Barentz International B.V. intenţionează să preia NOACK & CO GmbH. Această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie să fie autorizată de către instituţie.

Barentz este un distribuitor global de ingrediente utilizate în industria alimentară, farmaceutică, a produselor de îngrijire personală şi a nutriţiei animale.

Noack activează pe piaţa comercializării şi distribuţiei de produse, tehnologii şi soluţii pentru industria alimentară şi a nutriţiei animale din Europa.

În România, Noack distribuie produse pentru industria hranei pentru animale, produse de diagnostic agroalimentar, diagnostic veterinar şi instrumente analitice pentru clienţi din industria agriculturii, nutriţiei şi alimentară.

Barentz vrea să preia NOACK & CO. Legea concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Câtă energie electrică produce România?