Biocide neconforme

Biocide neconforme, găsite în urma controalelor Ministerului Sănătății

19.03.2019

Trei produse biocide au fost neconforme din punct de vedere al eficacității fungicid, în urma controalelor făcute în 2018 de către Ministerul Sănătății. Astfel, în cadrul acțiunilor de control tematice realizateanul trecut, de către inspectorii sanitari din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică județene, prin care a fost verificată calitatea unui număr de 15 produse biocide utilizate în unități sanitare și cabinete de înfrumusețare, au fost prelevate şi analizate probe din aceste produse în laboratoare acreditate RENAR.

Biocide neconforme. Eficacitatea fungicidă

În urma analizelor, trei produse biocide au fost neconforme din punct de vedere al eficacității fungicide (candida albicans și aspergilus niger). Este vorba despre loturi depistate necoforme din aceste produse biocide, care se utilizează pentru dezinfecția suprafețelor și instrumentarului.

Două dintre acestea aparțin unui producător din București, care are deschis punct de lucru în județul Ilfov.

Al treilea biocid neconform este produs într-un stat membru al Uniunii Europene și distribuit de o firmă din Prahova.

Biocide neconforme. Verificări în unitățile sanitare

Inspecția Sanitară a dispus Direcțiilor de Sănătate Publică județene, pe raza cărora se aflau producătorii sau distribuitorii produselor constatate neconforme, să efectueze verificări în unitățile sanitare.

De asemenea, la nivel național, DSP-urile județene au dispus retragerea de la furnizorii de servicii medicale publice sau private și de la cabinetele de înfrumusețare, a acestor produse și returnarea lor la producători sau distribuitori.

Biocide neconforme. Amenzi

Direcțiile de Sănătate Publică din București și Prahova au aplicat firmelor amenzi pentru neconformități. Acestea au o valoare totală de 35.000 lei.

În urma rezultatelor, în ianuarie 2019, Ministerul Sănătații a sesizat organele abilitate.

Biocide neconforme. Ce spune ministrul Sănătății?

“Trebuie să ne asigurăm că produsele utilizate în spitale sunt eficiente. Vom continua astfel de acțiuni și vom lua toate măsurile necesare pentru siguranța pacienților”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Citește și S-a deschis primul centru de recoltare Synevo Călărași

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Biocide neconforme, găsite în urma controalelor Ministerului Sănătății

  1. Pingback: Tomorrow@Work 2019 - Viitorul pietei fortei de munca | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Spitalul Universitar Bucuresti modernizare si investitii | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.