Stiri: Logistica

Orar vara Blue Air

Blue Air are un nou director general. Cine este Oana Petrescu?

07.05.2019

Blue Air are un nou director general. Compania a anunțat numirea Oanei Petrescu în această funcție. Ea îi urmează lui Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcția de CEO interimar. Marius Puiu va rămâne în continuare alături de Blue Air. Acesta va reveni la cea mai mare pasiune a sa: de a fi în cockpit și cât mai aproape de pasagerii companiei.

El este încrezător în viitorul companiei și în abilitatea noii echipe de a asigura o creștere sustenabilă.

“A fost o adevărată onoare și plăcere să mă aflu la cârma acestei companii. Blue Air este în cel mai bun moment să continue ascensiunea alături de Oana Petrescu și de noua echipă de management”, a afirmat Marius Puiu.

Blue Air director general. Cine este Oana Petrescu?

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018. Atunci ea a fost numită Chief Financial Officer interimar și turnaround manager.

De asemenea, Oana Petrescu este un profesionist recunoscut în turnaround management și creștere profitabilă, cu 28 de ani de experiență în finanțe, IT și management comercial, cu rezultate excepționale în creșterea performanțelor operaționale și financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior, Oana a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young, și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Blue Air director general. Viziune

Ca nou director general al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii companiei: să devină lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală și de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexității.

“Blue Air are foarte multe oportunități, iar pentru a crește performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity. Am încredere în echipa de profesioniști a Blue Air și sunt sigură că împreună vom îmbunătăți semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noștri, cât și experiența acestora pe aeroport și în zbor”, a afirmat Oana Petrescu, noul CEO al Blue Air.

Blue Air director general. Echipa de conducere

Numirea Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din:

  • Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer) lucrează de mai bine de 30 de ani în industria aviatică.
  • Dana Popescu (Chief Financial Officer) are o experiență de 20 de ani în consultanță și servicii financiare la Arthur Andersen, Ernst & Young, Bancpost, Erste Group și Vodafone.
  • Cristian Buciu (Chief Operations Officer) este unul dintre cei mai vechi membri ai familiei Blue Air.
  • Aurelian Bobei (Chief Technical Officer) a preluat responsabilitatea echipei tehnice a Blue Air.

Citește și Wirecard și Orange Money lansează, în România, un serviciu de plăți inovatoare