Boala celiaca tratament pentru intoleranta la gluten

Un nou tratament pentru boala celiacă: Intoleranţa la gluten poate fi vindecată!

27.09.2018

Un nou tratament pentru boala celiacă! Intoleranţa la gluten poate fi vindecată. Oamenii de ştiinţă au anunţat că au dezvoltat o nouă terapie pentru boala celiacă, numită şi intoleranţa la gluten. Noul medicament poate atenua complet şi chiar elimina simptomele acestei afecţiuni. Tratamentul ar putea fi disponibil pe piaţă peste trei ani.

Acest tratament a fost creat de către Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien).

Boala celiacă afectează 1-2% din populaţia globului

Boala celiacă este o afecţiune destul de frecventă. Intoleranţa la gluten afectează 1-2% din populaţia lumii.

Această afecţiune implică hipersensibilitate la gluten, o proteină care se găseşte în cereale cum ar fi grâul, orzul sau secara.

Deși se tot fac eforturi pentru a trata boala celiacă, medicamentele propuse până acum au un efect negativ asupra sistemului imunitar. Aşadar, eventualele efecte secundare trebuie examinate foarte atent. Deși există o serie de studii clinice aflate în curs de desfășurare, acestea nu vor duce la lansarea unui medicament care să fie pus pe piaţă în următorii ani.

Boala celiacă – tratamentul creat de Universitatea Tehnică din Viena

Din acest motiv, Universitatea Tehnică din Viena a decis să aibă o abordare complet diferită. Astfel, în parteneriat cu compania Sciotech Diagnostic Technologies GmbH, în loc să dezvolte un medicament care interferează cu sistemul imunitar, a creat un produs medical simplu care atacă direct moleculele de gluten, făcându-le inofensive.

Boala celiacă tratament: Medicamentul se va regăsi în farmacii în 2021

Din acest motiv, procesul de aprobare al noului tratament pentru boala celiacă ar trebui să fie mult mai simplu. Prin urmare, medicamentul ar urma să fie disponibil în farmacii începând cu anul 2021.

Cum se manifestă intoleranţa la gluten?

Boala celiacă este o afecţiune autoimună. Aceasta se declanşează în momentul în care mâncăm produse care conţin gluten. În momentul în care o persoană care suferă de boala celiacă consumă produse cu gluten, apar o serie de leziuni ale intestinului subţire.

Intoleranţa la gluten se manifestă prin: oboseală, diaree, anemie, flatutenţă, probleme ale tranzitului intestinal, dureri de burtă, afte, scădere în greutate, precum şi erupţii pe piele.

Citeşte şi Medicii se pregătesc de grevă. De ce sunt nemulţumiţi?

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Un nou tratament pentru boala celiacă: Intoleranţa la gluten poate fi vindecată!

  1. Pingback: Leroy Merlin director de marketing: Andreea Mihai | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Un nou tratament pentru boala celiacă: Intoleranţa la gluten poate fi vindecată!

Comentariile nu sunt permise.