Stiri: Logistica

Rezultate SAL-Fin 2021.

Buget Rabla 2022: Fonduri suplimentare anunţate de AFM

16.12.2021

Buget Rabla 2022. Administrația Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a identificat resursele financiare necesare și a suplimentat Programele Rabla Clasic și Rabla Plus cu câte 300 de milioane de lei fiecare.

Valorile cu care au fost suplimentate bugetele celor două programe, vor fi utilizate în anul 2021 doar pentru asigurarea sumelor necesare aprobării dosarelor de acceptare depuse de solicitanții persoane juridice în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie, AFM urmând a evalua integral toate cererile de finanțare respective.

Sumele neutilizate vor putea fi puse la dispoziție pentru noi înscrieri în cadrul programelor în sesiunile ce vor fi lansate în anul 2022.

Buget Rabla 2022. Ce spune preşedintele AFM?

“Față de anii precedenți, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în 2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice și de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiționate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru mediu, în măsura în care disponibilitățile financiare permit acest lucru. În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informații relevante pentru reluarea Programelor Rabla și Rabla Plus, noul mecanism de desfășurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce privește calendarul repartizării bugetelor alocate”, a declarat Lóránd-Árpád FÜLÖP, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

195 de noi dosare acceptate

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021, au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul AFM 195 dosare acceptate pentru 329 autovehicule. În cadrul Programului Rabla Plus 2021, au fost publicate 796 dosare acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice:

  • 940 pur electrice
  • 295 electrice hibride

La acestea se adaugă şi două motociclete electrice.

De asemenea, au fost publicate două contestații pentru două autovehicule electrice (două autovehicule electrice hibride).

Citeşte şi Programul Rabla 2021. Ce condiţii noi a anunţat Ministerul Mediului?