Stiri: Social

cadouri de Craciun

Cadouri de Crăciun. Idei de cadouri frumoase

06.12.2018

Cadouri de Crăciun. Românii se inspiră online și cumpără, adesea, din magazinele fizice când vine vorba de cadouri pentru cei dragi de sărbători, conform unui studiu realizat de iLux.ro. Nu mai puțin de 60% dintre respondenți își găsesc în principal inspirația pentru cadourile de Crăciun din magazinele online specializate pe zona de cadouri, dar nici magazinele fizice sau rețelele de socializare nu sunt de neglijat.

Însă, în acest context, 82% dintre români aleg să cumpere cadourile de Crăciun direct din centrele comerciale sau mall-uri, în ciuda aglomerației din perioada sărbătorilor de iarnă.

Goana după cadouri de Crăciun

Goana pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun nu începe niciodată prea devreme.

14,3% dintre români au afirmat că au cumpărat deja cadouri cu o lună – două înainte de luna decembrie. În plus, 30% au cumpărat cadourile la reducere, în campaniile de Black Friday de anul acesta.

După reducerile de Black Friday, perioada de cumpărare a tuturor cadourilor se întinde pentru mai mult de 50% dintre români chiar până în zilele dinaintea Crăciunului.

Pentru cine cumpără românii cadouri de Crăciun?

Studiul mai arată că 45,3% dintre români au afirmat că plănuiesc să ofere cadouri de Sărbători pentru 3 – 9 persoane. În topul preferințelor se află soțul/soția și ceilalți membri ai familiei.
Coșul mediu sau valoarea totală a cadourilor se încadrează între 300 și 1000 de lei.

59,4% dintre cei intervievați spun că ar depăși acest buget dacă ar fi vorba despre cadoul pentru soț/soție, în timp ce 29,4% ar fi dispuși să acorde un buget suplimentar pentru cadourile pentru părinți/socri.

Pe de altă parte, 15% au afirmat că au cumpărat un cadou în valoare de peste 1000 lei de sărbători.

Ce cadouri de Crăciun oferim celor dragi?

Alegerea unui cadou de Crăciun potrivit pentru cei dragi nu este o sarcină ușoară.

Raportul calitate-preț și funcționalitatea produselor sunt criteriile cele mai importante pe care românii le iau în calcul în alegerea cadoului. Românii preferă, așadar, să ofere lucruri utile în detrimentul surprizelor spectaculoase.

În ceea ce privește tipurile de cadouri, românii aleg să dăruiască lucruri alese pe baza aspectului (43,5%). De asemenea, o mare parte preferă cadourile folositoare pentru cei dragi (46%).

Cele mai populare cadouri de Crăciun

Printre cele mai populare cadouri de Crăciun (60,9%) se numără cele utile, care au o poveste (casete bijuterii, cutii ceasuri, truse manichiură, seturi și accesorii bărbierit, etc), urmate de accesorii fashion (genți, portofele, ceasuri, brățări, etc) – 58,4% și haine – 50,9%.

Citește și Cât costă un brad de Crăciun în 2018?