Când este momentul să faci o schimbare de carieră?

01.03.2019

Semne care indică faptul că e momentul să faci o schimbare drastică în viața profesională. Nu ești mulțumit de viața ta profesională? Ai vrea să faci o schimbare de carieră însă îți este teamă de necunoscut? Ei, bine, ar trebui să știi că niciodată nu este prea târziu. În plus, cu cât amâni momentul, cu atât va fi mai greu să iei o decizie.

Este normal să ai dubii dacă trebuie să îți schimbi sau nu cariera. Însă există o serie de semnale de alarmă pe care nu ar trebui să le ignori. Așadar, care sunt semnele care indică faptul că trebuie să faci o schimbare drastică în viața ta profesională?

Trebuie să îți schimbi jobul sau cariera?

Dacă de cele mai multe ori jobul tău te face să te simți nefericit, chiar mizerabil, din cauza colegilor sau a șefilor și nici nu întrevezi vreo schimbare pe viitor, este clar că locul tău nu mai este acolo. Însă, din acest punct până la o schimbare de carieră e un drum lung. Așadar, înainte de toate ar trebui să îți schimbi locul de muncă, nu domeniul ales.

Dacă te simți nefericit la locul de muncă din cauza colegilor sau a șefilor ar trebui să îți schimbi jobul, nu cariera

De asemenea, același lucru este valabil și în cazul în care simți că potențialul tău de dezvoltare la locul de muncă tinde spre zero, dacă nu ai unde să promovezi sau dacă simți, pur și simplu, că pierzi timpul făcând doar lucruri neimportante.

Prin urmare, trebuie să te gândești dacă pe un post similar, la o altă companie, ai fi mai fericit, mai bine privit și nu la fel de solicitat.

Trebuie să te gândești dacă pe un post similar, la o altă companie, ai fi mai fericit

Semne care arată că trebuie să îți schimbi cariera:

Corpul îți spune că nu mai poate

Există persoane care se simt brusc rău când se gândesc că urmează o nouă săptămână de muncă. Acestea au dureri de cap și de mușchi, le crește tensiunea, au migrene, se simt epuizați, nu se mai pot concentra, le amorțesc degetele la mâini etc. Și, în acest caz, corpul le indică în mod clar că este nevoie de o schimbare de carieră.

Atacurile de panică avute când te gândești că trebuie să mergi la job sunt un semn clar că trebuie să schimbi ceva în viața profesională

Stima de sine

Una dintre cele mai mari probleme legate de cariera greșită este că îți reduce constant stima față de sine. Așadar, dacă ai ajuns să nu mai ai încredere deloc în tine, să te îndoiești că poți să faci anumite lucruri, atunci trebuie să te gândești la reorientare profesională, întrucât acest lucru va avea un impact serios asupra sănătății tale emoționale pe termen mediu și lung.

Visezi la o altă carieră

Dacă petreci o mare parte din timpul tău căutând alte locuri de muncă sau te gândești cum ar fi să lucrezi într-un alt domeniu, atunci este momentul să faci o schimbare în viața profesională. Așadar, ascultă ce îți spune instinctul și doar așa vei reuși să fii împlinit la job.

Alegi să nu spui unde lucrezi

De asemenea, în cazul în care îți este rușine cu locul tău de muncă și alegi să nu le spui unor persoane pe care le cunoști unde lucrezi sau ceea ce faci la job, trebuie să știi că și acesta este un semn clar că nu ești mulțumit și că trebuie să îți schimbi jobul.

Îți e rușine să spui unde lucrezi sau cu ce te ocupi? Cu singuranță, trebuie să te îndrepți către altceva.

Te duci la serviciu doar pentru bani

Știm că toți oamenii se duc la serviciu pentru bani, însă dacă mergi la jobul actual doar pentru că ai un salariu motivant, există o problemă cu cariera ta. Prin urmare, nu trebuie ca pentru bani să îți sacrifici propria fericire. Sincer, nu merită. Cariera ar trebui să îți aducă și satisfacție personală și profesională, nu doar financiară.

Îți neglijezi pasiunile

Este timpul să îți schimbi cariera dacă simți că ai neglijat toate pasiunile tale pentru care ai ales să lucrezi în acel domeniu.

În acest caz, cel mai probabil unele dintre lucrurile pe care le făceai cu plăcere nu mai fac parte din atribuțiile tale. Așadar, gândește-te serios care sunt domeniile care te pasionează și unde ai lucra cu plăcere.

Gândește-te serios care sunt domeniile care te pasionează și unde ai lucra cu plăcere

Prin urmare, dacă te simți blocat într-o situație profesională care nu îți aduce nicio satisfacție, nu mai sta pe gânduri și reorientează-te către alt domeniu. Și nu uita: niciodată nu este prea târziu să îți găsești cariera și jobul pe care le-ai visat!

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Când este momentul să faci o schimbare de carieră?

  1. Pingback: Sfaturi pentru angajatii unei firme in faliment | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Migratia profesionistilor, o problema pentru Romania | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.