Case de marcat cu jurnal electronic - Anunt ANAF

Veste proastă pentru firmele care nu au case de marcat cu jurnal electronic!

11.04.2019

Case de marcat cu jurnal electronic. Ministerul de Finanțe a anunțat că inspectorii antifraudă vor intensifica verificările modului de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic. Astfel, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF continuă controalele la operatorii economici pentru a vedea dacă respectă obligația legală de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Case de marcat cu jurnal electronic. Amenzi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei

Dacă de la 1 mai inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligației de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei.

De asemenea, ei vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepția situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora.

Case de marcat cu jurnal electronic. Motivele acțiunii de control

Acțiunea de control este determinată de diferența foarte mare dintre numărul de 504.966 de aparate de marcat înregistrate în sistemul informativ al ANAF și puse pe piață și numărul de 344.020 de aparate de marcat puse în funcțiune la contribuabili.

De asemenea, în martie, comparativ cu februarie, a fost înregistrată scăderea cu 39% a numărului aparatelor de marcat instalate. De asemenea, se remarcă un declin de 20% a numărului aparatelor de marcat înregistrate în sistemul ANAF.

La nivelul majorității distribuitorilor autorizați și a unităților acreditate pentru comercializare există stocuri de aparate de marcat noi. Totodată, nu mai sunt semnalate dificultăți legate de lipsa capacității de instalare a unităților de service.

Case de marcat cu jurnal electronic. Avize tehnice

Este important de menționat că ICI București a emis avize tehnice favorabile. În plus, MFP a emis autorizații de distribuție, pentru toate tipurile de aparate de marcat, inclusiv pentru cele destinate activităților economice în care sunt utilizate modele dedicate, respectiv:

  • taximetrie
  • mari retaileri
  • schimb valutar
  • comerț cu carburanți

”Inspectorii antifraudă vor intensifica în aprilie acțiunile de control tematic a respectării de către operatorii economici a obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic și vor stabili termene de dotare scurte”, precizează Ministerul de Finanțe.

Citește și Se deschide primul magazin LIDL din Jimbolia!

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Veste proastă pentru firmele care nu au case de marcat cu jurnal electronic!

  1. Pingback: Piata constructiilor din Romania - evolutie 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.