Stiri: Retail

Centru logistic Lidl

Centru logistic Lidl. Retailerul continuă investițiile în România

09.05.2019

Centru logistic Lidl. Retailerul a anunțat că inaugurează primul centru logistic din zona de est a României. Astfel, compania continuă investițiile în țara noastră. Noul centru este situat în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun.

În luna mai a început activitatea celui de-al cincilea depozit Lidl din țară. Acesta deservește 50 de magazine din zona Moldovei.

Centru logistic Lidl. Sustenabilitate

Construcția noului centru logistic Lidl este în linie cu strategia de sustenabilitate Lidl și este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de Est a țării.

Având o suprafață totală construită de peste 45.000 m2, pe o suprafață a terenului de 133.000 m2, noul centru logistic Lidl este situat în comuna Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman.

Depozitul se află în apropiere de drumul european E85. Acesta a fost un factor important în alegerea locației, deoarece permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri, și eficientizează procesul de distribuție din zona de Est a țării.

Centru logistic Lidl. Strategia de business

„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine. Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România.

Centru logistic Lidl. O amprentă redusă de carbon

Pe lângă procesul de construcție orientat către sustenabilitate, cel de-al cincilea depozit al companiei se remarcă prin faptul că a fost proiectat să aibă o amprentă redusă de carbon. Astfel, consumul scăzut de energie necesară funcționării depozitului sau implementarea soluțiilor tehnice precum recuperarea energiei termice generată de instalația frigorifică și folosirea acesteia pentru încălzire, asigură standardele înalte de eficiență energetică a clădirii.

Centru logistic Lidl. 200 de locuri de muncă

Deschiderea primului depozit Lidl din zona Moldovei are un impact pozitiv și asupra economiei locale, prin crearea a aproape 200 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă.

La nivelul întregii țări, nici un angajat Lidl din noul depozit nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net). Această sumă va include:

  • salariul și tichete de masă în valoare de 15 lei pentru fiecare zi lucrată
  • bonusuri anuale de Paște și de Crăciun
  • alte tipuri de bonusuri, ca cel aniversar, oferit comisionarilor și stivuitoriștilor din depozit.

La acestea se adaugă și alte beneficii, precum:

  • asigurare de viață și de sănătate
  • pachete sau vouchere Back to school pentru angajații care au copii în ciclul școlar primar și gimnazial
  • transport gratuit până la depozit
  • concediu care crește progresiv în primii ani de activitate
  • oportunități de dezvoltare profesională.

Citește și Summitul Hydropower Balkans 2019 va avea loc în perioada 7-8 noiembrie