Stiri: Companii

Cleste de sertizat pini

Cleștele de sertizat pini de la MOLEX

28.06.2021

Cleștele de sertizat pini de la MOLEX, soluția premium pentru sertizarea manuală a terminalelor electrice. Sertizarea corectă a terminalelor Mini-Fit Jr. Atunci când se realizează sertizarea terminalelor au loc 2 fenomene: în primul rând are loc conectarea mecanică dintre conductor și terminal, iar în al doilea rând are loc sertizarea izolatorului care realizează amortizarea vibrațiilor și a tensiunilor.

Conexiunea electrică dintre conductor și terminal trebuie să fie etanșă, deoarece în caz contrar apare riscul coroziunii și deci a creșterii rezistenței peste limita admisibilă, iar acest lucru conduce la o funcționare a terminalului într-un regim mai ridicat de temperatură.

Cleștele de sertizat pini de la MOLEX

Pentru a îndeplini aceste condiții, Molex a creat cleștele de sertizat 63819-1000, care permite folosirea sa pentru un minim de cel puțin 50.000 de cicluri de utilizare. De asemenea, cleștele prezintă două mânere moi și ergonomice, iar de asemenea conține și un mecanism pentru reglarea forței de pretensionare, un mecanism cu clichet ce asigură sertizarea completă, un ansamblu al ștanțelor de sertizare precum și un locator special.

Datorită uzurii, este necesară reglarea forței de pretensionare și astfel acest lucru se realizează prin rotirea rotiței de reglare fie în sens antiorar pentru a crește forța de pretensionare, fie în sens orar pentru a o scădea.

Mecanismul cu clichet al cleștelui de sertizat MOLEX ajută operatorul să evite situația unor sertizări incomplete prin faptul că nu dă voie să se desfacă cele 2 mânere până ce ciclul nu este realizat complet.

Locatorul simplifică munca operatorului prin faptul că ajută la poziționarea rapidă și corectă a terminalului și a conductorului dezizolat în prealabil pentru o sertizare corectă.

Deoarece ansamblul ștanțelor și a locatorului se pot demonta și schimba partea, cleștele de sertizat de la MOLEX poate fi utilizat atât de operatori dreptaci, cât și stângaci.

Acest clește este compatibil cu acționările electrice oferite de MOLEX, prin modificarea ansamblului stanțelor de sertizare.

Cleștele 63819 – 1000 de la MOLEX se adresează lucrului de serie mică, precum și  lucrului în teren asigurând o calitate ridicată a sertizării. De asemenea, se recomandă a fi folosit pentru terminalele MOLEX de tip Mini Fit Jr. atât de tip mamă cât și tată.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cleștele de sertizat pini de la MOLEX ( Nr. stoc RS 710-6552 ) puteți intra pe site-ul ro.rsdelivers.com

 Autor: Roșianu Ilie-Constantin

Aurocon COMPEC SRL

Compec

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Parteneri: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/modulele-bluetooth-lora-ble-rm186-si-rm191-de-la-laird-connectivity/