Stiri: Constructii

Compania Siceram, preluata de Leier ROM

Compania Siceram, preluată de Leier ROM. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

28.01.2020

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Leier ROM SRL preia compania Siceram SA. Autoritatea de concurență din România a anunțat că s-a constatat că operaţiunea de preluare nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească.

Activitatea Leier ROM SRL pe piața românească

Leier ROM SRL face parte din grupul austriac Leier şi are ca principală activitate fabricarea produselor din beton pentru construcţii.

În anul 2018, Leier ROM SRL a preluat Brikston Construction Solutions SA, întreprindere ce are ca principală activitate producerea şi comercializarea cărămizilor şi a blocurilor ceramice.

Compania Siceram, obiect principal de activitate

Siceram are ca obiect principal de activitate fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii din argilă arsă.

Ce spun reprezentanții Consiliului Concurenței?

Reprezentanții Consiliul Concurenţei au explicat că preluarea este compatibilă cu un mediu concurenţial normal.

„În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, conform sursei citate.

Decizia urmează să fie publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și Rezultate Libris 2019. Librăria online Libris.ro a vândut în 2019 peste 2.000.000 volume, în creștere cu 35% față de anul precedent. Bucureștiul conduce în topul vânzărilor cu peste 475.000 de produse comandate în 2019. Cele mai căutate volume