Conferinta Internationala de Service-Learning 2019

Conferința Internațională de Service-Learning 2019, organizată în această săptămâna la Cluj

03.07.2019

Conferința Internațională de Service-Learning 2019, singurul eveniment de acest tip din Europa de Est, are loc în această săptămână la Cluj-Napoca.  Conferința dedicată profesorilor și actorilor din educație are loc anul acesta în România, la Cluj-Napoca. La eveniment participă profesioniști recunoscuți la nivel internațional din Argentina, Spania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru sau Slovacia.

Conferința Internațională de Service-Learning 2019. Invitați

Astfel, în perioada 2-6 iulie 2019, în țara noastră se întâlnesc reprezentanți ai școlilor, universităților, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor publice din Europa de Est pentru a întări nevoia de a implementa metoda Service Learning (proiecte de serviciu în folosul comunității) în sistemul educațional.

Evenimentul face parte dintr-o serie de programe desfășurate în Săptămâna Service-Learning, organizată de CLAYSS Argentina, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai.

Conferința Internațională de Service-Learning 2019. Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi implementează de 18 ani în școlile din țară programe de serviciu în folosul comunității prin intermediul programului umbrelă IMPACT.

Clubul IMPACT reprezintă o clasă „simulată”, în care elevii nu primesc note, se înscriu și participă voluntar. Singurele unelte motivaționale la îndemână sunt gradul de atractivitate a procesului de învățare și relația cu elevii.

La nivel global, IMPACT are peste 1000 lideri și 17.000 de elevi implicați pe 5 continente, Fundația Noi Orizonturi fiind singura organizație din România care „exportă” programul educațional.

Programul este preluat și recomandat de către World Vision International ca program cheie pentru dezvoltarea competențelor de viață în rândul adolescenților și este preluat în 26 de țări din lume.

Conferința Internațională de Service-Learning 2019. Academia IMPACT

Profesorii din țara noastră și actorii în educație au șansa de a aplica în cadrul programului complex de transFORMARE. Acesta se numește Academia IMPACT și se desfășoară la nivel național.

Scopul Academiei este să ofere oportunitatea actorilor din educație de a participa în cadrul unui program de formare ce îi ajută să dezvolte la nivel național cluburi IMPACT.

Prin intermediul ACADEMIEI IMPACT, organizatorii sprijină constant liderii profesori timp de 18 luni, pentru a putea deschide, iniția și dezvolta un club IMPACT. Academia IMPACT este un program de (trans)formare înalt experiențial care conferă participanților abilități și capacități de acțiune imediată.

Centrele de formare se vor regăsi în:

  • Cluj-Napoca
  • Suceava
  • Lupeni
  • București

Conferința Internațională de Service-Learning 2019. Înscrieri

Profesorii și actorii din educație care doresc să facă parte din cadrul Academiei IMPACT se pot înscrie până pe 15 iulie pe site-ul oficial al programului: https://www.noi-orizonturi.ro/academia-impact/

Participanții își pot acoperi singuri costurile pentru cele 18 luni de formare, sau pot aplica pentru una dintre bursele oferite de partenerii Academiei:

  • Romanian American Foundation
  • LIDL România
  • Primăria Râșnov și Centrul Schubz /Asociația Mioritics
  • Asociația Kogayon

Bursele cuprind toate costurile necesare deschiderii unui club IMPACT. La acestea se adaugă și programul de formare de 18 luni.

Citește și Atenționare meteo: Cod portocaliu și galben de furtuni, vânt puternic și grindină. Județele afectate

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Conferința Internațională de Service-Learning 2019, organizată în această săptămâna la Cluj

  1. Pingback: Magazine centrul comercial Drumul Taberelor | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Apartamente Central District 4 Elemente - proiect | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.