Stiri: Companii

Conferinta Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor

Conferința Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor – Metal Show & TIB 2019 va avea loc pe 14 mai. Agenda evenimentului

08.05.2019

Conferința Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor – Metal Show & TIB 2019 va avea loc pe data de 15 mai 2019, în sala Titulescu, Romexpo, București. Accesul este gratuit. Cei interesați de participare trebuie să transmită un mesaj cu numele și adresa de e-mail la corina.radulescu@romexpo.ro.

Conferința este organizată în cadrul târgului Metal Show & TIB 2019 care are loc în perioada 14 – 17 mai 2019, în Noul Pavilion B2 al Centrului Expozițional Romexpo.

Mai multe informații despre Metal Show & TIB 2019 puteți găsi aici

Agenda evenimentului:

11.00-11.15 – Coffee Break

11.15-11.20 – Cuvânt Înainte

Moderator – Ing. Gabriela Rusu – Vicepreședintă a Federației Patronale în Industria Construcțiilor de Mașini și Director General al revistelor “Technomarket – Sisteme de Fabricație” și “Technomarket – AgroTechnica”.

De 6 ani, Gabriela Rusu reprezintă interesele companiilor românești din domeniile prelucrării metalelor și construcției de mașini în Consiliul de Export al României din partea FEPA-CM și coordonează organizarea pavilioanelor naționale românești la cele mai importante târguri de specialitate din lume.

11.20-11.35 – Ferry Grinberg – CEO GreenBau

“Smart Factory – Diminuarea costurilor de producție”

Ferry Grinberg este unul din vizionarii industriei prelucrării metalelor din România, care a reușit în 15 ani de activitate, în cadrul companiei GreenBau Tehnologie SRL ca fondator și CEO, nu doar să vândă mașini CNC Okuma ci să implementeze un întreg sistem industrial, astfel firma GreenBau ajunge în 2016 cu 100% dintre maşini utilaje conectate via internet pentru monitorizare și mentenanță sau instruire asistată, lucru care este unic pe piaţa din Europa.

11.35-11.50 – Răzvan Popa – Area Sales Manager IFM Electronic

“ifm electronic – let’s make automation smart and simple!”

Răzvan Popa posedă o experiență vastă în domeniul vânzărilor și a automatizărilor industriale. Fabrica digitală a viitorului va fi posibilă datorită progresului tehnologic din rețelele industriale, a reducerii cantității și costurilor puterii de calcul și progresului tehnologic în domeniul senzorilor inteligenți. ifm, prin senzorii și insulele IO-Link, împreună cu dispozitivele master IO-Link integrate, vine în sprijinul clienților în înlocuirea facilă a echipamentelor, fără să mai fie necesare ajustări suplimentare (Plug and play) și, cel mai important, poate deja să furnizeze terabytes de date care pot fi folosite în Big Data Analitics pentru monitorizarea energiei, calității, Track and Trace, a stării de funcționare a mașinilor și Remote Service.

11.50-12.05 – Ioana Petre – Inginer Tehnolog Top Metrology

“Soluții Smart pentru Prelucrarea Metalelor oferite de TOP Metrology”

Ioana este absolventă a Universității Politehnică din București, Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice , specializarea Robotică Industrială. Face parte din echipa de specialiști TOP Metrology , ocupând funcția de inginer tehnolog. Deși este la început de carieră dă dovadă de profesionalism, având o capacitate de a ghida și consulta potențialii clienți spre alegerea unui echipament compatibil cu solicitările acestora în funcție de complexitatea aplicațiilor.

12.05-12.20 – Nicolae Cătănoiu – Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair SKF România

“Industry 4.0 – creșterea fiabilității mașinilor unelte prin mentenanța predictivă inteligentă – monitorizare în timp real a stării de funcționare a AAP”.

Nicolae Cătănoiu este absolvent al Institutului de Marină Civilă Constanța, secția electromecanică navală, și deține o vastă experiență în domeniul vânzărilor. Din 2011 face parte din echipa reprezentanței SKF în România ca suport de vânzări cu competențe tehnice pentru rețeaua autorizată de distribuție SKF și clienții end-user. A ocupat funcția de Distributor Development Manager pentru zona de sud a țării și Key Account Manager în Wind Industry iar în prezent este Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair.

12.20-12.35 – Cosmin Vajkovszki – CEO Rösler România

“Industry 4.0 by Rösler”

După 16 ani în care a reprezentat un alt producător german pe piețele din România, Bulgaria și Republica Moldova, Cosmin Vajkovszki s-a alăturat echipei Rösler România la 1 Ianuarie 2016, având funcția de Branch Manager. În același an, a extins operațiunile Rösler România prin absorbția pieței din Bulgaria. Din 1 Ianuarie 2019 ocupă funcția de CEO Rösler România.

12.35-12.50 – Paul Ignat – Director Vânzări, TRUMPF România

“Soluții industriale de fabricație aditivă (Laser Metal Fusion) oferite de TRUMPF”

Domnul Ing. Paul Ignat este un specialist în tehnologie laser și mașini unelte CNC, cu o vastă experiență în implementarea de soluții industriale în domeniul automotive, electronică și prelucrarea tablelor. Expertiza acumulată în cei 10 ani de activitate în cadrul firmei TRUMPF, este foarte utilă pentru a oferi consultanță clienților pentru o dezvoltarea continuă, rentabilă, precisă și interconectată a tehnologiiIor de producție ale viitorului. Promovează activ conceptul de TruConect al TRUMPF, sprijinind demersul companiei de a educa piața și pe antreprenorii români, propunând fiecăruia soluții individuale de optimizare pentru a-și transforma pas cu pas propriul proces de fabricație în Smart Factory.

12.50-13.05 – Dl. drd. ing. Mihai Selagea, Director Tehnic Apel Laser

„Aplicațiile industriale ale laserilor pe fibră optică”

Laserii pe fibră optică se caracterizează printr-o eficiență mare a puterii laser emise în raport cu puterea electrică (cca 30%), calitate optică bună a fasciculului laser, posibilitatea cuplării la o fibră optică, astfel încât fasciculul laser să fie transportat până la distanțe de ordinul zecilor de metri și puteri de emisie laser care depășesc curent 1kW, putând ajunge până la zeci de kW.

În mod obișnuit, în industrie se folosesc laseri pe fibră până la 100 W putere medie pentru marcare/gravare și laseri de 1-3 kW pentru tăiere sau sudură.

13.05-13.20 – Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

”Integrarea sistemelor inteligente de control mecatronice și cyber-mixmecatronice în întreprinderi digitale și în Industria 4.0”

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe este specialist în mecatronică și cyber-mecatronică, adaptronică și integronică, un pionier în domeniile avansate la nivel național și internațional.

În prezent, este Directorul General al INCDMTM Bucureşti, Președinte APROMECA și Membru corespondent al ASTR (Academia de Ştiinţe Tehnice din România).
Totodată, Domnul Gheorghe este autor (unic sau în colaborare) a peste 58 cărți științifice si universitare, precum și a peste 550 articole în publicații naţionale și internaționale (inclusiv ISI).

13.20-13.35 – Cristina Popa – Expert Standardizare

„Standardizarea – Un aliat prețios pentru specialiștii în domeniul prelucrării metalelor”

Cristina a urmat cursurile Universității Tehnice de Construcţii – Departamentul de Inginerie Civilă, Bucureşti și cele ale Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti. Are funcția de expert standardizare în cadrul ASRO și gestionează 16 comitete tehnice, dintre care 8 au activitatea legată, în diferite grade, de prelucrarea metalelor. Obiectivul ASRO în perioada următoare este de a grupa aceste comitete tehnice într-un sector dedicat metalelor și prelucrării acestora în vederea uniformizării terminologiei, facilitării accesului specialiștilor la o gamă largă de informații precum și asigurării coerenței în cadrul domeniului.

13.35 – Networking

”Vă așteptăm la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei prelucrării metalelor!”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Citește și S-a lansat Mastercard Young, un card pentru copii