Consiliul de Administratie Rompetrol Rafinare

Schimbare în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare

05.06.2020

Consiliul de Administraţie Rompetrol Rafinare. Compania anunţă o schimbare importantă de management. Astfel, Bogdan-Cătălin Steriopol a fost numit membru interimar al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare, în locul lui Mihai-Liviu Mihalache, care a renunţat la mandatul său.

Conform cu prevederile art. 1372 din Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale art. 14.6 din Actul Constitutiv al Rompetrol Rafinare S.A., la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Bogdan-Cătălin Steriopol a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 4 iunie 2020, până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor.

Consiliul de Administraţie Rompetrol Rafinare. Studii şi experienţă

Bogdan-Cătălin Steriopol este absolvent al Facultăţii de Marketing, din cadrul Universităţii „Artifex. El a obţinut în 2008 diploma de licenţă şi calificarea de economist. De asemenea, este masterand al Academiei de Informaţii „Mihai Viteazu” Bucureşti.

El are o experienţă de peste 10 ani în media şi comunicare.

În perioada 2017 – 2019, Bogdan-Cătălin Steriopol a ocupat funcţia de referent de specialitate în cadrul companiei Transelectrica SA. Apoi, a fost expert în Serviciul de monitorizare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov. În noiembrie 2019, a fost numit consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Consiliul de Administraţie Rompetrol Rafinare. Despre companie

Rompetrol Rafinare este o companie membră a Grupului KMG International. Compania este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantităţile livrate către subsidiarele KMG Internaţional din Bulgaria, Republica Moldova şi Georgia şi către partenerii din regiunea Mării Negre, ridicându-se la 2,63 milioane de tone de produse petroliere – nivel apropiat celui din 2018.

Rompetrol Rafinare a avut în anul 2019 pierderi de aproape 48,98 milioane de dolari, în creştere cu 77% faţă de 2018, şi cu afaceri în scădere cu 1%, la 5,19 miliarde de dolari. EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) a coborât la finele anului trecut cu 12%, la 131,13 milioane de dolari, comparativ cu 148,35 milioane de dolari în 2018.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt:

  • KMG International (54,63% – direct şi indirect)
  • statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (44,7%)

Citeşte şi Energie regenerabilă 2020. Topul celor mai atractive ţări