Constanta Business Park

Începe construcția Constanța Business Park!

16.12.2019

Constanța Business Park. Globalworth a anunțat că începe construcția Constanța Business Park. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte mixed-use din România. Parcul de afaceri se dezvoltă pe un teren de aproximativ 100 de hectare .

Constanța Business Park va include:

  • spații industriale și de logistică
  • spații de producție
  • un nod intermodal
  • clădiri de birouri
  • spații pentru servicii

Constanța Business Park. Ce spun reprezentanții Globalworth?

„Am ales să dezvoltăm acest proiect în Constanța deoarece le putem oferi viitorilor chiriaşi o serie de avantaje unice datorate amplasării strategice. Judeţul Constanţa beneficiază, în primul rând, de cea mai bună conectivitate din România din punctul de vedere al infrastructurii, cu acces rutier şi feroviar facil, precum şi acces la rute maritime și fluviale. Constanța Business Park va reprezenta în acest sens cea mai bună locație pentru dezvoltarea operațiunilor lanțului de aprovizionare. Constanța este şi cel mai urbanizat judeţ din România și se află în TOP 5 ca număr de studenți și număr de absolvenți de facultate, astfel că oferă chiriașilor acces la forţă de muncă bine pregătită”, a declarat Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth.

Constanța Business Park se află în apropiere de Portul Constanța, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafață.

În plus, locația este conectată la trei coridoare de transport importante la nivel pan-european:

  • Coridorul IV (Europa de Vest și de Est)
  • Coridorul VII (Dunărea)
  • Coridorul IX (Europa de Nord și de Sud)

Constanța Business Park. Etape

Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024. Mai exact, aceasta va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 mp.

În prima etapă, inițiată deja, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 mp.

Prima etapă include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală.

Constanța Business Park este un proiect bazat pe soluții de sustenabilitate, respectând politicile de mediu susținute de companie.

Lucrările la prima fază a parcului de afaceri sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020.

Citește și Trotinete electrice Lime. Anunț important

 

 

Citiți și despre: