Stiri: Agricultura

Frankort & Koning Beheer Venlo B.V

Cooperativa Ţara Mea începe să exporte produse româneşti

19.02.2021

Cooperativa Ţara Mea a anunţat deschiderea departamentului de export pentru produse româneşti. Este vorba de un proiect extrem de amplu, la care se lucrează de mai bine de doi ani, scopul fiind promovarea şi vânzarea de produse româneşti agro-alimentare peste tot în lume.

Cooperativa Ţara Mea. Ce spune preşedintele asociaţiei?

„Am lansat acest proiect din dorinţa pură de a face cunoscute produsele româneşti peste tot în lume. În general, nu mă deranjează ideea de import, susţin ideea ca fiecare ţară să promoveze şi să exporte produsele sale autentice, însă atunci când ajungem să importăm produse tradiţionale româneşti fabricate în alte ţări, fără să şi exportăm, atunci, din punctul meu de vedere, devine o problemă de siguranţă naţională. Puţinul aport pe care pot să îl aduc, personal, la acest capitol, este exportul de produse autentice ale producătorilor români”, a afirmat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa Ţara Mea.

Cooperativa Ţara Mea a participat, în 2020, la expoziţia internaţională de la Doha. Au fost promovare doar produse autentice româneşti. În plus, acolo, asociaţia a reprezentat peste 1.000 de producători români.

Cooperativa Ţara Mea. Întâlniri de luru

De la începutul acestui an au avut loc mai multe întâlniri de lucru, bilaterale. Acestea au vizat dezvoltarea de relaţii bilaterale, import-export, pe segmentul de produse agro-alimentare. Întâlnirile au reprezentat un real succes.

„Am trimis oferte în vederea listării către toate lanţurile de magazine din ţară şi, întrucât promovarea produselor româneşti în rândul consumatorilor români, în primul rând, este o prioritate pentru toţi, ne aşteptăm ca aceştia să răspundă pozitiv. Sunt optimist că vom începe să lucrăm împreună pentru acest scop comun, întrucât calitatea produselor româneşti este indiscutabilă. Sunt convins că sunt în asentimentul tuturor părţilor când spun că vrem să asigurăm, mai întâi, nevoile de consum ale românilor”, a mai spus Florin Burculescu.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi are peste 1.000 de fermieri membri.

Citeşte şi Structura Anului Şcolar 2021-2022. Pe ce dată începe şcoala în septembrie?