Stiri: Sanatate

Coronavirus Romania

Coronavirus România: DepreHUB lansează Helpline-ul Anti-Anxietate

13.03.2020

Coronavirus România. Coronavirus România. DepreHUB, primul hub antidepresie din România, deschide Helpline-ul Anti-Anxietate 0374.456.420. Decizia vine în contextul răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19 la nivel național și al stării de îngrijorare generată în rândul populației,

Helpline-ul 0374.456.420 poate fi apelat gratuit, 24/7, de către persoanele care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică.

Coronavirus România. 35 de voluntari

Nu mai puțin de 35 de voluntari depreHUB, studenți sau absolvenți ai facultăților de psihologie, oferă în acest moment suport conform unui protocol specific pentru anxietatea generată de criza COVID-19.

Coronavirus România. De asemenea, în limita timpului disponibil, specialiștii depreHUB asigură și sesiuni de consiliere gratuită, cu durată maximă de 30 minute, pentru gestionarea și prevenirea atacurilor de panică.

“Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoționale. Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoară, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă. Prin deschiderea Helpline-ului 0374.456.420 dorim să venim în întâmpinarea acestei nevoi și să asigurăm psihoeducație si suport în situațiile de anxietate și atac de panică”, a afirmat Psiholog Yolanda Crețescu, fondatoarea depreHUB.

Coronavirus România. Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt:

  • adulții cu tulburări emoționale
  • copiii
  • medicii
  • alți furnizori de servicii medicale.

”În timp ce unele persoane privesc situația mai relaxat sau stau într-un grad de alertă rațional, altele se îngrijorează peste măsură, ajungând la episoade de anxietate și atacuri de panică. Pentru acestea din urmă, construirea de mecanisme conștiente și raționale de coping este absolut necesară”, conform despreHUB.

Coronavirus România. Sfaturi

În vederea diminuării anxietății și a păstrării echilibrului emoțional în perioada răspândirii infecției cu COVID-19, Psih. Yolanda Crețescu recomandă:

  • Mențineți-vă calmul și raționalitatea
  • Acceptați nesiguranța și ceea ce nu puteți controla
  • Păstrați o rutină zilnică, atât cât este posibil
  • Moderați expunerea la avalanșa mediatică

Evaluarea stării emoționale

Decizia deschiderii Helpline-ului Anti-Anxietate vine după ce, la finele anului 2019, depreHUB a lansat TelVerde Antidepresie 0800 0800 20.

Coronavirus România. În primele cinci luni de activitate, voluntarii depreHUB au preluat peste 11.000 de apeluri. Aceștia au făcut suport și redirecționare timp de peste 450 de ore.

De asemenea, peste aproximativ 5000 de persoane și-au evaluat online starea emoțională prin intermediul evaluărilor inițiale de anxietate și depresie puse la dispoziție gratuit, prin intermediul platformei depreHUB.

Citește și SANO a lansat o gamă nouă de produse