Stiri: Finante

Rezultate KIWI Finance 2021.

Credite Kiwi Finance. Octombrie, cea mai bună lună din istorie

13.11.2019

Credite Kiwi Finance. În luna octombrie 2019, Kiwi Finance a doborât toate recordurile. Aceasta a fost declarată cea mai bună lună din istoria companiei. Cu o rată de aprobare de 89% și dosare de creditare aprobate depuse la bănci în valoare de 44.5 milioane euro, rezultă că liderul pieței de brokeraj credite a inițiat credite ipotecare reprezentând 20% din totalul creditelor ipotecare din țara noastră în luna octombrie.

Credite Kiwi Finance. Industria de brokeraj credite din România

Industria de brokeraj credite din România contribuie în prezent cu 18% din totalul creditelor ipotecare acordate de bănci, fără cele acordate pentru programul Prima Casă.

Unul dintre cei mai mari brokeri de credite de pe piață, Kiwi Finance, a raportat în primele șase luni ale acestui an o creștere semnificativă de 21% a volumului de dosare credite față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, octombrie 2019 a fost cea mai bună lună din istoria Kiwi Finance. Compania a trimis băncilor spre aprobare credite în valoare de 44.5 milioane euro, din care:

  • 90% credite ipotecare
  • 10% credite de nevoi personale

Credite Kiwi Finance. Rata de aprobare

Având deja o rată medie de aprobare de 89%, atinsă în 2019, luna trecută Kiwi Finance a inițiat credite ipotecare reprezentând 20% din totalul creditelor ipotecare din țară.

Ce spune CEO-ul Kiwi Finance?

Anca Bidian – CEO Kiwi Finance: „Cum am reușit să avem această creștere spectaculoasă? Practic cea mai bună lună din istoria companiei noastre a fost posibilă datorită următorilor factori:

1. Creșterea eficienței prin filtrele și procesele interne pe care le implementăm înainte să trimitem efectiv solicitările către bănci.

2. Rețeaua noastră de brokeri prezenți în 65 sucursale pe teritoriul întregii țări are o expertiză și o maturitate unică în piață atât ca volum de cazuistică, cât și ca portofoliu de soluții de creditare.

3. Încep să se finalizeze imobilele din proiectele începute anul trecut, în același timp fiind lansate noi și noi proiecte imobiliare mari în toate orașele cu dinamică economică. Iar acest lucru alimentează, fără să îndestuleze, o cerere solvabilă și sănătoasă de credite ipotecare, ceea ce duce la un traseu crescător, dar controlabil al vitezei de creditare.

Cred că fără perturbații externe semnificative acest ritm va continua, fiindcă în România avem nu numai o cerere, dar și o nevoie consistentă de locuințe, iar ritmul actual de construcții – deși crescut – încă nu acoperă cererea existentă. Încă ceva: în ultimii doi ani am primit cele mai multe cereri de credite ipotecare din diaspora, 30% creștere în 2018 și 50% creștere în 2019 față de anii anteriori. Iar 90% dintre solicitări au venit din UE, din partea persoanelor cu studii superioare, plecate de 6-8 ani din țară, acestea cumpărând preponderent în București și Vestul țării.”

Credite Kiwi Finance. Distribuția creditării

Conform surselor INS și GFK distribuția creditării în România este direct proporțională cu:

  • gradul de dezvoltare economică
  • venitul mediu
  • puterea de cumpărare

Așadar, comparativ cu Bucureștiul care absoarbe aproape jumătate din totalul dosarelor intermediate, Ardealul are 4 orașe cu venituri peste media națională și 8 orașe cu putere de cumpărare mai mare decât media națională, Muntenia are 2 orașe cu venituri și putere de cumpărare peste medie, Dobrogea este în media națională, în timp de Moldova are un singur oraș cu venituri peste medie, însă niciunul cu putere de cumpărare peste media națională.

Credite Kiwi Finance. Estimări

Anca Bidia mai estimează că doar vânzările Kiwi Finance din 2019 vor atinge nivelul întregii industrii de brokeraj de acum câțiva ani.

Mai exact, în intervalul ianuarie – iunie 2019, vânzările totale de credite ale companiei au fost de aproape 400 milioane lei, din care:

  • 44% în București
  • 46% în Ardeal
  • 5% în Sud
  • 3% în Moldova
  • 2% în Dobrogea

Cifra de afaceri a crescut în primul semestru cu 24%, până la aproape 10 milioane lei.

Citește și Programul Rabla Plus: Noi liste cu firmele acceptate