Stiri: Finante

Credit ipotecar 2022

Credite pentru IMM-uri: Raiffeisen Bank și QUALITANCE au dezvoltat o platformă inedită

19.11.2020

Credite pentru IMM-uri. Raiffeisen Bank și QUALITANCE au anunţat dezvoltarea unei platforme 100% online pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii. Produsul se află în etapa de testare cu un grup limitat de clienți ai băncii. Urmează ca în 2021, prin noile funcţionalități implementate, platforma să fie disponibilă pentru toți clienții IMM ai băncii.

Credite pentru IMM-uri. O experienţă diferită

Platforma digitală își propune să ofere o experiență diferită și eficientă de care IMM-urile au nevoie pentru a-și accelera dezvoltarea în contextul actual.

Întregul flux de operațiuni, de la transmiterea ofertei până la acordarea efectivă a finanțării, se va automatiza complet, cu un parcurs de creditare de doar câteva minute.

Contextul creat de pandemia de COVID-19

„Contextul pandemic ne-a demonstrat că nevoia de accesare a fondurilor pentru susținerea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii este nu doar reală, ci și imediată. Am accelerat, așadar, dezvoltarea acestei platforme digitale alături de QUALITANCE, înțelegând specificul clienților noștri și provocările acestora. Am testat intens întregul proces alături de un grup restrâns de companii, iar feedback-ul pozitiv pe care l-am primit ne motivează să continuăm dezvoltarea și să facem disponibil acest instrument de creditare rapid și eficient pentru toți clienții noștri IMM, până la sfârșitul anului viitor”, declară Vladimir Kalinov, Vicepreședinte Retail Raiffeisen Bank.

Credite pentru IMM-uri. Beneficii

Cele mai importante beneficii pe care platforma le aduce clienților sunt:

  • rapiditatea în parcurgerea procesului de creditare
  • simplitatea și ușurința experienței prin eliminarea etapelor birocratice și a vizitelor în sucursală
  • securitatea datelor utilizatorilor

„Suntem onorați că, alături de Raiffeisen Bank, avem oportunitatea să ajutăm companiile mici și mijlocii în această perioadă plină de provocări. Acest prim succes în colaborarea noastră este rezultatul unei călătorii accelerate, în care am reușit în timp record să reducem complexitatea și stresul financiar pentru companii. Satisfacția noastră este cu atât mai mare cu cât am regăsit în Raiffeisen Bank un partener extrem de dedicat în a crea impact și valoare de lungă durată pentru clienții săi”, completează Mike Parsons, CEO QUALITANCE.

Platforma digitală a fost dezvoltată în timp record, din martie până în noiembrie. Au fost parcurse în ritm accelerat etapele de design, implementare și testare cu o parte din clienții băncii.

Citește și Sprijin financiar Comisia Europeană: 14 miliarde de euro pentru nouă ţări