Cum se implică angajatorii pentru a asigura echilibrul între muncă şi viaţa personală?

16.01.2015

Din ce în ce mai multe companii se implică pentru a asigura angajaţilor echilibrul între muncă şi viaţa personală, în condiţiile în care acestea au realizat că „personalul fericit” are o productivitate mai mare. Astfel, numărul companiilor care implementează programe prin care îşi ajută angajaţii să obţină şi să păstreze un echilibru între viaţa profesională şi cea personală s-a dublat în ultimii cinci ani ca urmare a nevoii de a creşte eficienţa echipelor.

„Companiile s-au convins că angajaţii fericiţi sunt mai productivi iar analiza rezultatelor programelor implementate a demonstrat-o de fiecare dată. În fiecare an, constatăm un interes tot mai mare pentru respectarea echilibrului între muncă şi destindere şi este important să contribuim cu toţii la popularizarea acestui concept”, a declarat Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR, organizatorul unui concurs de proiecte de motivare pentru firmele din România.

Astfel, în fiecare an, la sfârşitul lunii februarie, câteva zeci de companii care activează în România participă la Gala companiilor implicate în viaţa echilibrată a angajaţilor la care îşi prezintă programele de dezvoltare a angajaților și creștere a performanțelor lor.

„Aceste programe vizează un număr consolidat estimat de peste 20.000 angajaţi de la companiile participante, în total, ceea ce indică interesul arătat de mediul de afaceri faţă de sănătatea emoţională a angajaţilor lor”, a declarat Simona Nicolaescu.

Dynamic HR este companie de  training și consultanţă în domeniul resurselor umane cu peste 700 de manageri consiliaţi în ultimii trei ani şi cursuri livrate unui număr de 3.500 de angajaţi din zeci de companii.

Spre deosebire de anii trecuţi, când problema implicării în în viaţa echilibrată a angajaţilor era apanajul aproape exclusiv al departamentului de HR, de cel puţin un an, acest aspect este şi în atenţia conducerii executive, la nivel de CEO, inclusiv.

„Managerii şi proprietarii de companii s-au convins că productivitatea echipei creşte odată cu gradul de fericire iar această creştere trebuie susţinută de la cel mai înalt nivel”, concluzionează Simona Nicolaescu.

Citiți și despre: