Agricultura

Da Bacco

 Da Bacco 360° – soluții complete pentru plantațiile de viță de vie și pomi fructiferi

01.05.2024

De la înființare la întreținerea viilor și livezilor, compania este alături de fermieri în fiecare etapă a procesului agricol. Înființată în 2006 cu un scop clar și o viziune îndrăzneață, Da Bacco a devenit un nume de referință în industria viticolă și pomicolă din România. De la începutul modest până la extinderea actuală, compania a parcurs o călătorie remarcabilă, fiecare etapă fiind ghidată de angajamentul pentru excelență.

„Am pornit la drum având ca obiectiv principal înființarea plantațiilor viticole de înaltă calitate pentru producerea vinurilor fine. Da Bacco este prima companie din România care a plantat mecanizat viță de vie. Cu multă muncă, perseverență și responsabilitate, am reușit să ne îndeplinim obiectivul, devenind lider național în domeniu”, ne-a declarat dl. Liviu Dumitrache, Director Vânzări în cadrul Da Bacco.

Înființarea plantațiilor viticole însă a fost doar începutul! Expertiza acumulată și dorința de a răspunde cerințelor tuturor colaboratorilor săi a determinat compania să includă în portofoliu înființarea plantațiilor pomicole începând cu 2016. Acest pas i-a oferit noi oportunități și i-a consolidat statutul de partener de încredere pentru fermierii din întreaga țară.

Expertiza acumulată și dorința de a răspunde cerințelor tuturor colaboratorilor săi a determinat compania să includă în portofoliu înființarea plantațiilor pomicole

„Privind mereu către viitor și având grijă să rămânem în pas cu tehnologia, în anul 2019 am decis să adăugăm încă o componentă importantă în portofoliul nostru și anume furnizarea de servicii complete pentru irigarea plantațiilor viticole și pomicole”, mai spune Directorul de Vânzări.

Obiectivul Da Bacco, crearea unei rețele naționale de magazine specializate

În 2019, compania a făcut un prim pas spre îndeplinirea acestui obiectiv prin deschiderea unui magazin specializat pentru viticultură și pomicultură în Focșani, județul Vrancea. Acesta a devenit un punct de referință pentru fermierii din zonă și nu numai, oferind o gamă largă de produse, unelte și utilaje pentru întreținerea plantațiilor viticole și pomicole.

În luna noiembrie a anului trecut, Da Bacco a deschis un nou magazin în Valea Călugărească, o localitate pitorească situată pe celebrul Drum al Vinului.

Da Bacco a deschis un nou magazin în Valea Călugărească, o localitate pitorească situată pe celebrul Drum al Vinului

Și acest magazin, la fel ca și cel de la Focșani, găzduiește o gamă variată de produse, de la unelte de mână, ca foarfeci de tăiat, la utilaje moderne, precum cele specializate pentru prelucrarea solului. De la proprietari de mici plantații la mari producători, toți clienții găsesc instrumentele potrivite pentru a-și optimiza munca și a obține rezultate excepționale.

La Valea Călugărească, Da Bacco nu și-a adus doar expertiza și produsele într-o zonă cu importanță deosebită în industria viticolă, ci a introdus și conceptul inovator al unor mini-plantații experimentale cu viță de vie și pomi fructiferi, acestea reprezentând inima inovației Da Bacco. Aici, fermierii pot asista la demonstrații practice cu utilajele pe care compania le comercializează, învățând cum să le utilizeze corect și eficient pentru a-și îmbunătăți munca în plantații.

Mai mult decât atât, pentru a oferi o imagine de ansamblu a activității Da Bacco, pe lângă mini-plantațiile de viță de vie și pomi fructiferi, compania a realizat și o lagună pentru irigarea acestora. Astfel, la Valea Călugărească, cei interesați găsesc toate cele 4 componente Da Bacco: Viticultură, Pomicultură, Irigații, Magazin specializat.

Fiecare magazin Da Bacco este conceput pentru a satisface cerințele specifice ale viticultorilor și pomicultorilor. Stocurile cantitativ generoase și bine diversificate le permit fermierilor să aibă acces la produse de ultimă generație.

Fiecare magazin Da Bacco este conceput pentru a satisface cerințele specifice ale viticultorilor și pomicultorilor

„Ce ne deosebește pe noi, Da Bacco, de celelalte companii din domeniu este angajamentul nostru față de fermieri și conceptul 360o – soluții complete. De la înființarea până la întreținerea viilor și livezilor, suntem alături de fermierii noștri în fiecare etapă a procesului agricol. Oferim nu doar produse, ci și suport pe termen îndelungat, iar relația noastră cu fermierii nu se oprește la momentul vânzării. Echipele noastre specializate pot interveni rapid în teren pentru a oferi service și suport tehnic, asigurându-ne că echipamentele funcționează în parametrii optimi,  iar fermierii obțin rezultatele dorite”, detaliază dl. Dumitrache.DA-BACCO

Da Bacco aduce inovația direct în plantațiile de viță de vie și pomi fructiferi

Într-o mișcare îndrăzneață de a aduce tehnologia și inovația direct la sursă, Da Bacco va organiza în 2024 nu mai puțin de 14 demonstrații pe teren în plantațiile de viță de vie și pomi fructiferi din întreaga țară.

Compania dorește să ofere o experiență practică fermierilor, permițându-le să vadă cum funcționează utilajele pe care le comercializează în condiții reale și să își formeze o opinie clară despre eficacitatea și potențialul lor în cadrul propriilor plantații.

Compania dorește să ofere o experiență practică fermierilor, permițându-le să vadă cum funcționează în condiții reale utilajele pe care le comercializează

„Suntem încântați să anunțăm această serie extinsă de demonstrații pe teren. Este o oportunitate excelentă pentru ca fermierii să vadă exact cum pot aceste utilaje să îmbunătățească procesele lor agricole și să le eficientizeze munca”, mai spune reprezentantul companiei.

Fie că este vorba despre mașini de ultimă generație pentru recoltat struguri sau de tractoare specializate pentru lucrările de întreținere în livezi, compania promite să aducă soluții eficiente pentru agricultură.

Printre punctele de atracție se numără și sesiuni de întrebări și răspunsuri, unde fermierii vor putea să discute direct cu specialiștii Da Bacco și să obțină informații suplimentare despre performanțele și specificațiile utilajelor.

Aceste demonstrații pe teren nu numai că vor oferi participanților ocazia de a se informa și a evalua utilajele, dar vor constitui și cadrul ideal pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniștii din domeniu.

„Suntem nerăbdători să începem această serie de întâlniri cu fermierii. Ne dorim să fim un partener de încredere pentru comunitatea agricolă și să contribuim la creșterea și succesul acesteia prin intermediul tehnologiei și inovației”, continuă dl. Liviu Dumitrache.

Demonstrațiile programate subliniază dorința Da Bacco de a sprijini fermierii în eforturile lor de a obține cele mai bune rezultate în cadrul exploatațiilor lor agricole.

Da Bacco investește în testarea riguroasă a materialelor și utilajelor în propria fermă viticolă și pomicolă

În căutarea celor mai bune soluții pentru fermieri, Da Bacco își asumă un angajament ferm față de testarea riguroasă a materialelor și utilajelor destinate înființării și întreținerii plantațiilor viticole și pomicole în cadrul Fermei proprii pe care o deține în Bogdănești, județul Bacău. Cu 15 hectare de viță de vie și 50 de hectare de pomi fructiferi, ferma oferă mediul ideal pentru a evalua performanța și eficacitatea diferitelor produse și tehnologii.

Una dintre prioritățile Da Bacco este testarea produselor folosite la înființarea plantațiilor viticole și pomicole. De la materialul săditor și sistemele de susținere la substanțe de protecție și nutriție a plantelor, toate sunt testate în ferma proprie pentru a se asigura că oferă fermierilor cele mai bune soluții pentru nevoile lor specifice.

Una dintre prioritățile Da Bacco este testarea produselor folosite la înființarea plantațiilor viticole și pomicole

Testarea materialelor și utilajelor în cadrul fermei proprii are un impact semnificativ asupra calității și eficienței serviciilor Da Bacco. Prin evaluarea atentă, echipa de vânzări este pregătită să ofere recomandări precise și informații practice fermierilor, ajutându-i să ia decizii bine informate și să obțină rezultate dorite în plantațiile lor.

Parteneriate strategice

Da Bacco, unic importator Pellenc pentru echipamentele viticole și pomicole

La finalul anului trecut, Da Bacco a realizat un pas semnificativ, devenind unic importator Pellenc pentru echipamentele destinate viticulturii și pomiculturii.

„Prin asocierea forțele noastre, suntem convinși că vom reuși să aducem în prim-plan sustenabilitatea, eficiența și inovația, valorificând cunoștințele noastre ca lider național în înființarea plantațiilor viticole și pomicole, experiența Pellenc de peste 50 de ani, tehnologiile de vârf și, nu în ultimul rând, resursele pământului”, este de părere Directorul de Vânzări.

Da Bacco, distribuitor oficial pentru tractoarele Goldoni în România

În calitate de distribuitor oficial pentru tractoarele Goldoni, Da Bacco se angajează să ofere fermierilor  suport și asistență în toate etapele legate de achiziția și utilizarea tractoarelor. Echipa proprie de specialiști este pregătită să ofere consultanță tehnică, instruire și servicii de întreținere pentru a asigura o experiență optimă pentru fermieri.

Da Bacco, distribuitor oficial al produselor pentru nutriția plantelor Green Has Italia

Această colaborare evidențiază eforturile companiei de a sprijini agricultura sustenabilă și de a oferi fermierilor acces la soluții inovatoare pentru îmbunătățirea rezultatelor obținute în plantații.

„Gama variată de biostimulatori și fertilizanți dezvoltată de Green Has Italia, ne permite să oferim soluții complete pentru nutriția corespunzătoare a plantelor”, este de părere dl. Dumitrache.

Dialog în agricultură: Soluții pentru un viitor sustenabil

La începutul acestui an, într-un efort susținut pentru promovarea unui viitor prietenos cu mediul înconjurător, în colaborare cu Green Has Italia, Da Bacco a organizat o serie de simpozioane în Dolj, Prahova, Constanța, Alba, Arad, Satu Mare, Vrancea și Suceava.

Sub umbrela temei „Dialog în agricultură: Soluții pentru un viitor sustenabil”, evenimentele au adus împreună viticultori și pomicultori dornici să exploreze și să implementeze practici agricole inovatoare.

Participanții au avut privilegiul de a beneficia de expertiza specialiștilor Da Bacco și Green Has Italia, care au prezentat soluții avansate pentru eficientizarea activității și reducerea impactului asupra mediului. Prezentările interactive și sesiunile de discuții au facilitat schimbul de idei între fermieri, contribuind astfel la dezvoltarea unei comunități agricole mai informate și conectate.

O privire de ansamblu asupra târgurilor de profil

Anul trecut a fost unul plin de provocări și oportunități pentru industria agricolă, iar Da Bacco, în calitate de actor activ în acest domeniu, a fost prezentă la unele dintre cele mai importante evenimente. Participarea companiei la târgurile agricole de profil din România, precum Agraria, Agriplanta, Agromalim, Indagra, dar și din Republica Moldova la Moldagrotech, reprezintă parte integrantă a angajamentului Da Bacco față de inovație.

„Ne bucurăm să anunțăm că vom participa la târguri și anul acesta. Suntem pregătiți să ne întâlnim cu partenerii noștri, să explorăm noile tehnologii și să împărtășim experiențele noastre cu scopul de a contribui la dezvoltarea industriei agricole”, spune dna. Lavinia Bârlă, Specialist Marketing în cadrul Da Bacco.

Da Bacco contribuie la consolidarea industriei viticole locale prin promovarea excelenței și inovației în producția de vinuri

Compania își exprimă recunoștința față de pasiunea și dedicarea fermierilor prin sponsorizarea evenimentelor dedicate acestora. Prin susținerea concursurilor precum „Cel mai bun viticultor din România″, „Vinarium″, „Concursul de Vinuri Spumante Românești″ și „Concursul de Vinuri Rose″, Da Bacco contribuie la consolidarea industriei viticole locale prin promovarea excelenței și inovației în producția de vinuri.

Da Bacco – 18 ani de activitate

Făcând o scurtă analiză, cei 18 ani de activitate însumează peste 200 de inimi Da Bacco, peste 16.000 de hectare înființate cu viță de vie și pomi fructiferi, peste 3.000 de fermieri mulțumiți, peste 100 de furnizori și peste 2.000 produse în stoc.

„Pentru Da Bacco, înființarea și întreținerea plantațiilor viticole și pomicole este o adevărată artă, o expresie a pasiunii față de pământ și natură. A privi vița de vie cum dă naștere ciorchinilor de struguri sau un pom fructifer cum înflorește și rodește, este o experiență care ne umple sufletul de bucurie și satisfacție”, concluzionează dl. Liviu Dumitrache, Director Vânzări în cadrul Da Bacco.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/da-bacco-solutii-complete-pentru-infiintarea-si-intretinerea-plantatiilor-viticole-si-pomicole/