Slide

Producatori

Demgy

DEMGY Făgăraș, soluții la cheie pentru fabricarea de componente și sub-ansamble

01.07.2024

 

Compania se adaptează la cerințele industriei prin integrarea unor tehnologii avansate, precum bi-injecția sau asamblarea semiautomată cu integrarea inteligenței artificiale în controlul componentelor. Grupul DEMGY este un grup inovator în domeniul tehnologiei materialelor plastice care proiectează și produce soluții din mase plastice și compozite de înaltă performanță, mai ușoare decât metalul. Pentru a promova decarbonizarea, grupul a creat în 2004 DEMGY Făgăraș, jucător important pe piețele auto, o companie care a permis Grupului să se poziționeze mai aproape de clienții săi, oferindu-le un sit de producție modern în inima României.

Încă de la început, DEMGY Făgăraș s-a specializat în co-proiectarea și fabricarea de componente din mase plastice pentru piața auto și, de-a lungul anilor, și-a diversificat oferta pentru piețe precum industria aerospațială, producția industrială, a aparatelor de uz casnic și a echipamentelor sportive.

Atelierul de injecție pentru termoplastice tehnice și de înaltă performanță cuprinde în acest moment 23 de prese de la 50 la 500 de tone, echipate cu roboți cartezieni în 3 și 5 axe, combinate cu un atelier de vopsire în 6 axe și un atelier de finisare care cuprinde asamblare manuală și semi-automată, tampografie, marcare la cald și marcare cu laser.

Încă de la început, DEMGY Făgăraș s-a specializat în co-proiectarea și fabricarea de componente din mase plastice pentru piața auto

În cadrul companiei este integrat și un departament de întreținere a matrițelor, dotat cu echipamente de prelucrare mecanică, curățare cu gheață carbonică, sudură cu laser și electroeroziune, care asigură prelungirea duratei de viață a matrițelor.

„DEMGY Făgăraș, o companie de servicii de producție, devine un partener de încredere în co-proiectarea componentelor din mase plastice din ce în ce mai ușoare, datorită tehnologiilor avansate pe care le folosim în domeniul turnării prin injecție, prelucrării mecanice, vopsirii, cromării și asamblării”, ne-a declarat dna. Teodora Țarog, Director General DEMGY Făgăraș.

Principalele produse și soluții pentru sectorul auto

În sectorul auto, DEMGY Făgăraș oferă soluții la cheie pentru fabricarea de componente și sub-ansamble pentru piese tehnice sau de aspect din mase plastice pentru tabloul de bord, consola centrală, piese decorative din interiorul mașinii pentru iluminatul ambiental, piese tehnice folosite în compartimentul motor și carcase din plastic pentru module de control. În plus, compania oferă avantajul unei colaborării strânse cu cea de-a doua fabrică din România, DEMGY Deva, care pune accent pe estetica pieselor datorită liniilor de vopsire sau cromare automatizate si robotizate.

În momentul de față, compania se adaptează la cerințele industriei prin integrarea unor tehnologii avansate, cum ar fi bi-injecția, asamblarea semiautomată cu integrarea inteligenței artificiale în controlul componentelor și vopsirea pe bază de apă, punând accent pe investiții continue în cercetare și dezvoltare. În acest sens, Grupul DEMGY a pus la punct nu mai puțin de trei centre de cercetare și dezvoltare pe care se bazează activitatea companiilor din grup.

În momentul de față, compania se adaptează la cerințele industriei prin integrarea unor tehnologii avansate, cum ar fi bi-injecția, asamblarea semiautomată și vopsirea pe bază de apă

„DEMGY Făgăraș utilizează tehnologii precum injecția de înaltă performanță a plasticului și injecția asistată de gaz, bi-injecția, tehnologiile de vopsire pe bază de apă și cu solvenți, asamblarea semiautomată și manuală, integrând inteligența artificială în procesele de fabricație, procesele de decorare a componentelor prin tampografie, marcare la cald și gravare cu laser, precum și în procesele avansate de prelucrare a materialelor plastice și a aliajelor ușoare”, detaliază dna. Țarog.

Oferta „circular Multiplasturgy®”, o soluție inovatoare

Oferta circulară Multiplasturgy® se referă la combinarea mai multor tehnologii de prelucrare a materialelor plastice, complet integrate în DEMGY. Această ofertă, un ghișeu unic pentru cele 15 centre de expertiză ale Grupului DEMGY, simplifică gestionarea proiectelor complexe ale clienților, de la faza de dezvoltare până la producția de serie. Toate proiectele încep cu o proiectare ecologică, ceea ce permite o gestionare corectă a sfârșitului ciclului de viață al produselor și reciclabilitatea acestora.

Oferta Multiplasturgy® este cheia inovației și flexibilității Grupului, permițând companiei să ofere soluții din ce în ce mai adaptate și specifice nevoilor clienților.

Oferta Multiplasturgy® este cheia inovației și flexibilității Grupului, permițând companiei să ofere soluții din ce în ce mai adaptate și specifice nevoilor clienților

Activitatea de bi-injecție din cadrul companiei a fost introdusă prin instalarea unui nou echipament specializat, o nouă presă care încorporează două unități de injecție automatizate și formării personalului în utilizarea acestui echipament și integrarea lui în procesul de fabricație.

„Printre avantaje oferite de bi-injecție se numără posibilitatea de a avea materiale cu proprietăți diferite în cadrul aceluiași produs, reducerea costurilor de producție (două piese într-una singură) și îmbunătățirea performanțelor tehnice”, menționează Directorul General.

Certificări și acreditări de calitate

Industriile auto și aeronautică se îndreaptă spre electrificare, automatizarea proceselor de fabricație și găsirea de soluții pentru fabricarea de componente cu o greutate mai redusă prin utilizarea unor materiale plastice din ce în ce mai performante, care pot înlocui metalele și sticla. De aceea, DEMGY Făgăraș își propune să rămână competitivă prin investiții continue în cercetare și dezvoltare, prin adoptarea de tehnologii emergente și prin dezvoltarea de parteneriate strategice. Un rol important în acest sens îl au și procesele de certificare periodică, o garanție în plus pentru clienți și parteneri.

DEMGY Făgăraș deține certificări de calitate pentru fiecare piață pe care activează. Cele mai importante sunt IATF 16949 (pentru industria auto) și EN 9100 (pentru industria aerospațială).

DEMGY Făgăraș deține certificări de calitate pentru fiecare piață pe care activează, cele mai importante fiind IATF 16949 (pentru industria auto) și EN 9100 (pentru industria aerospațială)

„Deținem, de asemenea, certificările ISO 9001 și ISO 14001. Aceste certificări oferă clienților garanția că procesele de producție din cadrul Demgy sunt conforme cu standardele internaționale de calitate, dar și faptul că nivelul de calitate al serviciilor este menținut la un nivel ridicat. DEMGY DEVA este certificată Ecovadis Bronze, ceea ce demonstrează angajamentul său față de sustenabilitate și responsabilitate socială corporativă”, afirmă dna. Teodora Țarog.

Investiții în procesele de producție și inovare durabilă

Principalele provocări din domeniul auto și aerospațial sunt reprezentante de adaptarea la cerințele stricte de reglementare și cererea de soluții durabile. Ca oportunități, cele mai importante sunt reprezentate de cererea crescută de vehicule electrice și de aeronave eficiente din punct de vedere energetic. Prin urmare, DEMGY Făgăraș exploatează aceste oportunități prin investiții periodice în noi tehnologii de producție, inovare durabilă și optimizarea proceselor de producție.

Totodată, DEMGY Făgăraș se bazează pe cele trei centre de cercetare și dezvoltare, precum și pe politica de Responsabilitate Socială Corporativă, printr-o abordare de dezvoltare durabilă socială, de mediu și economică a grupului DEMGY.

DEMGY Făgăraș încurajează spiritul de inițiativă prin programe de formare continuă. Astfel, fiecare angajat care activează în cadrul firmei parcurge un program de formare minim bi-anual), prin participarea la conferințe și ateliere de lucru, program susținut și prin crearea unui mediu de lucru care încurajează creativitatea și noutatea.

„În mod similar, DEMGY Făgăraș investește într-un program cuprinzător de motivare a angajaților săi, care include activități sportive (Bikeathon, Alergaras, Fotbal Intercompani), dar sponsorizează și o serie de evenimente culturale și sportive locale. Tot pentru angajații noștri, în cadrul firmei lucrează opt familii de albine harnice care produc miere sub brandul DEMGY Bee”, detaliază Directorul General.

DEMGY Făgăraș și comunitatea locală

DEMGY Făgăraș se implică în comunitatea locală prin sponsorizarea de evenimente culturale și educaționale, parteneriate cu instituții de învățământ și programe de internship pentru studenți. De asemenea, compania susține proiecte de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială.

Compania deține 10 km în județul Hunedoara care fac parte dintr-un proiect de suflet: Via Transilvanica – Drumul care unește, parteneriat care pentru DEMGY Făgăraș simbolizează extinderea din 2020, marcată de achiziția DEMGY Deva. În mod simbolic, acest moment din evoluția companiei a fost marcat prin cei 5 km aflați la intrarea în județul Hunedoara, zona dinspre județul Alba și alți 5 km în Țara Hațegului, ca o continuitate a legăturilor istorice pe care Țara Făgărașului, unde este localizată activitatea DEMGY Făgăraș, le-a avut de-a lungul istoriei Transilvaniei și Țării Românești cu Țara Hațegului.

DEMGY Făgăraș susține proiecte de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială

De asemenea, DEMGY este unul dintre sponsorii Asociației Montane Carpați – filiala Făgăraș – pentru proiectul „Copiii Munților”, proiect de educație montană, dar și sponsor și participant la activitățile de remarcare a potecilor în munții Făgăraș cu Salvamont Victoria. Totodată, compania se implică în sponsorizări diverse: sponsorizare de proiecte desfășurate de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, de evenimente sportive, precum Alergăraș sau pentru instituții de învățământ prin dotarea cu echipamente informatice, dar și ateliere școală industriale, atât în Făgăraș, cât și în Deva.

„Suntem parteneri și manageri de proiect în două proiecte importante de învățământ profesional dual: Școala profesională franceză din Făgăraș și Proiectul pilot @Fii meseriaș, desfășurat în parteneriat cu Liceul Energetic Hurmuzescu din Deva și alte instituții locale, precum și sponsori și susținători ai anumitor persoane cu nevoi speciale”, precizează Directorul DEMGY.

Creșterea sustenabilă și inovația continuă, pilonii dezvoltării DEMGY

Cu peste 250 angajați și o cifră de afaceri de 17 milioane de euro în 2023, DEMGY Făgăraș a înregistrat o creștere constantă a veniturilor în ultimii ani, datorită diversificării portofoliului de clienți și a extinderii pe piețele internaționale. Pentru perioada următoare, obiectivele vizează consolidarea poziției pe piețele existente, extinderea capacității de producție și dezvoltarea de noi tehnologii – linia automatizată de crom 3 și integrarea noilor procese de vopsire Glossy.

Ca și până acum, managementul este de părere că viitorul companiei se bazează pe o creștere sustenabilă și pe o inovație continuă pe piețele tradiționale.

DEMGY Făgăraș a înregistrat o creștere constantă a veniturilor în ultimii ani, datorită diversificării portofoliului de clienți și a extinderii pe piețele internaționale

„Adaptarea la tendințele globale din sectoarele auto și aerospațial devin extrem de importante și o componentă esențială a strategiei pentru viitor. Acest viitor include, de asemenea, dezvoltarea de noi piețe, cum ar fi cea medicală, a aparatelor electrocasnice și a sportului și a timpului liber”, a declarat, în încheiere, dna. Teodora Țarog, Director General DEMGY Făgăraș.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/bitcom-iot-pionieri-in-dezvoltarea-tehnologiei-iot/