Slide

Stiri: Companii

Destinatii concediu de vara 2021

Destinaţii de vacanţă în pandemie: Unde au călătorit românii?

14.01.2021

Destinaţii de vacanţă în pandemie. 2020 a fost un an atipic, dificil și neobișnuit. El a schimbat modul în care trăim, muncim, precum și multe din valorile pe care le credeam importante. Atât sănătatea oamenilor, cât și activitatea din toate industriile au fost influențate în principal în mod negativ de pandemia de COVID-19.

Destinaţii de vacanţă în pandemie. Scădere de 33%

Industria Turismului nu a făcut excepție. Acest sector a fost unul dintre cele lovite de temutul virus și de restricțiile impuse. Cu toate acestea, comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%. Este un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie, conform unei analize a agenției de turism online eSky.

Destinaţii de vacanţă în pandemie. Topul destinaţiilor

În topul destinațiilor preferate ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricțiile impuse de guverne. Restul clasamentului este completat de:

  • Marea Britanie cu 15% din numărul total de rezervări
  • Germania (8%)
  • Italia (6%)
  • Spania și Franța cu 4%
  • Belgia cu 2%

În plus, dacă anii trecuți, ne obișnuisem să avem Londra ca oraș preferat, în 2020 – București conduce detașat cu 55% dintre rezervări. El este urmat de Londra, anul acesta având 17% din totalul călătorilor și Iași cu 7%. Ca preferințe, orașele au fost urmate de Cluj, Timișoara, Bacău, Paris și Bruxelles.

Destinaţii de vacanţă în pandemie. 2020 a influenţat drastic vieţile oamenilor

„2020 a influențat drastic viețile oamenilor, dar și alegerile tipurilor de zboruri pe care le-au făcut. În comparație cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naționale a scăzut cu 57%. Interesant este faptul că, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendință numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străinătate, în țările vecine și relativ aproape de țara călătorului. Această tendință este confirmată de datele de la eSky – scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către țările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%”, potrivit studiului citat.

Destinaţii de vacanţă în pandemie. Asigurări de călătorie

Turiștii au nevoie de un sentiment de securitate pentru decizia de a călători – atât în ​​străinătate, cât și în țară. Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în ​​2019, dar este demn de remarcat faptul că numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziționată a crescut.

„În 2019, doar 15% din rezervări aveau asigurare de călătorie. 2020 și pandemia de coronavirus a schimbat radical situația – a fost achiziționată asigurare pentru fiecare 3 rezervări de pe site-urile web eSky”, afirmă Inga Wawrzyniak-Gacek, Director de Marketing și Comunicare al eSky.

Preţurile biletelor de avion

2020 a urmat trendul anilor trecuți prin scăderi ale prețurilor la biletele de avion dus-întors. Prețul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% față de 2019.

Cel mai scump bilet cumpărat în 2020 de la agenția de turism online eSky a fost unul Intercontinental și a costat 7.502 euro.

Citeşte şi Cele mai mari salarii din România pe domenii