Destinatii vacanta de iarna

Destinații pentru o vacanță de iarnă inedită

12.12.2018

Destinații vacanță de iarnă. Nu mai puțin de 300.000 români aleg să își petreacă an de an sărbătorile de Revelion și Crăciun vizitând stațiuni din țară și din străinătate. Vacanțele la ski nu reprezintă singurul obiectiv turistic în sezonul de iarnă. Astfel, mulți turiști români aleg să viziteze destinații precum Valea Prahovei, Londra, Roma, Viena sau Paris.

Turismul românesc a avut o evoluție pozitivă anul acesta. În luna octombrie din 2018 s-a înregistrat o creștere față de anul trecut de 11,7% a sosirilor în țară. Durata medie de ședere a fost de 2,2 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Destinații vacanță de iarnă. Comunitățile de travel

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, turismul s-a dezvoltat la nivel global. Peste 62% cetățeni ai Uniunii Europene călătoresc anual, conform Eurostat.

Acest lucru a dus la dezvoltarea comunităților de oameni pasionați de călătorii. O astfel de comunitate îi ajută pe turiști să călătorească mai ușor, mai ieftin și mai rapid în destinațiile lumii.

Destinații vacanță de iarnă. Travel Smart HUB

Una dintre comunitățile de travel din România este Travel Smart HUB. Aceasta deține peste 400 pasionați de călătorii prezenți la evenimente dedicate acestora.

Scopul comunității este „să conecteze oameni energici și însetați de experiențe noi prin servicii de travel personalizate, experiențe unice de călătorii în jurul lumii, atracții turistice inedite și sfaturi practice”, afirmă Ștefana Ilea Cazan, inițiatoarea comunității Travel Smart HUB.

Având o experiență de 10 ani în turism, Ștefana Ilean Cazan a lansat în urmă cu doi ani evenimentul Travel Smart Forum dedicat pasionaților de călătorii.

„Anul acesta, am vrut să conturez comunitatea sub umbrela proiectului Travel Smart HUB care integrează în același loc soluții smart de travel, evenimente, workshopuri și servicii conexe de promovare în turism”, continuă Ștefana Ilea Cazan.

Printre avantajele aduse de o comunitate de travel se numără:

  • accesul la oferte de călătorie,
  • grupuri tematice,
  • conferințe care facilitează socializarea sau workshopuri practice pentru pasionații de călătorii axate pe planificarea excursiilor,
  • stabilirea bugetelor sau fotografia de călătorie.

Destinații vacanța de iarnă. Obiectivele turistice pentru sărbătorile de iarnă

Travel Smart HUB se bazează pe călătoria în grup unde pasiunea, socializarea și prietenia reprezintă elemente esențiale pentru un sejur de succes.

„Există o serie de beneficii atunci când călătorești în grup: planificarea este realizată de către o persoană cu experiență, momentele de fericire sunt trăite mai puternic, reușești să cunoști localnici alături de care trăiești experiențe autentice în destinațiile propuse. Aceste experiențe leagă prietenii și unesc oamenii din diferite colțuri ale lumii”, menționează Ștefana Cazan.

Destinații vacanță de iarnă. Ce puteți alege în 2018?

Printre locurile care merită să fie vizitate în grup, împreună cu familia, prietenii, precum și alte persoane sunt:

Cappadocia, Turcia

Cappadocia este o destinație recomandată pentru lunile de primăvară sau vară, însă iarna tărâmul este vizitat de turiști datorită formațiunile vulcanice și a caselor săpate în stâncă care, acoperite de un strat de zăpadă primesc o formă nouă, selenară.

Viena, Austria

De la mijlocul lui noiembrie până la Crăciun, centrul Vienei se transformă în piețe magice. Centrul istoric şi străzile pentru cumpărături sunt decorate cu lumini strălucitoare ce transpun oraşul într-o atmosferă inedită.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Pentru cei care doresc soare și vreme caldă, iarna este perioada perfectă pentru a vizita Dubai-ul.

Ziua puteți avea parte de vreme perfectă pentru plajă, iar după apusul soarelui temperatura este ideală pentru a explora orașul.

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Destinații pentru o vacanță de iarnă inedită

  1. Pingback: Credite pentru IMM-uri de la UniCredit Anuntul bancii | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Garanția a fost redusă la 50%

Comentariile nu sunt permise.