Stiri: Constructii

Cifra de afaceri TeraPlast 2021

Dividende TeraPlast 2018. Anunțul făcut de companie privind subsidiara TeraSteel

04.12.2018

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 22 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

TeraPlast SA a anunțat că va aproba dividende de 12,5 milioane de lei la subsidiara TeraSteel. Astfel, în cadrul ședinței din data de 29.11.2018, Consiliul de Administrație l-a mandatat pe Alexandru Stânean, Directorul General al TeraPlast Group, să voteze în favoarea acestei decizii în Adunarea Generală a TeraSteel, din decembrie 2018.

TeraPlast SA este unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și cel mai mare reciclator de PVC rigid din România. Totodată, TeraSteel este subsidiara de panouri termoizolante și structuri zincate din grup.

Dividende TeraPlast 2018. Rezultate bune

În urma rezultatelor financiare foarte bune, înregistrate în primele nouă luni ale anului în curs, TeraSteel va acorda dividende în valoare de 12,5 milioane de lei. Acestea vor fi împărțite acționarilor.

Acționarul majoritar al TeraSteel SA este TeraPlast SA. Grupul deține o participație de 97,95%.

Dividende TeraPlast 2018. Afacerile Tera Steel

TeraSteel România a raportat în intervalul ianuarie-septembrie 2018 o creștere de 43% a cifrei de afaceri, în contextul menținerii profitabilității.

Divizia Steel a Grupului TeraPlast este formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România și Depaco. Aceasta a generat venituri de peste 350 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, mai mult decât triplul valorii din perioada de referință a anului trecut. De asemenea, EBITDA diviziei a depășit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%).

TeraSteel a mai acordat în anul 2018 dividende în valoare de 21 milioane de lei.

Dividende TeraPlast 2018. Ce spune conducerea companiei

„Având în vedere noile prevederi legale, TeraPlast SA poate să înregistreze această sumă ca profit suplimentar și o va putea distribui către acționarii săi. Astfel, acționarii TeraPlast SA vor putea beneficia de profitul realizat de subsidiarele grupului în anul fiscal 2018, după Adunarea Generală a Acționarilor din luna aprilie 2019. Deși încă nu are o politică formală de dividende, TeraPlast oferă un dividend stabil încă din 2016”, a declarat Dorel Goia, Președinte al Consiliului de Administrație TeraPlast.

Dividende TeraPlast 2018. Estimări

Trendul ascendent în care s-a înscris Divizia Steel va continua și în perioada următoare. Acesta va fi susținut de:

  • investițiile constante
  • diversificarea portofoliului de produse
  • vânzările pe piețe externe – care se află la peste 40% din totalul producției

Citește și Rezervele valutare ale României au crescut în noiembrie 2018